Как да се лекуваме с билки – лесно е да

...
Как да се лекуваме с билки – лесно е да
Коментари Харесай

Как да се лекуваме с билки и ползите от тях

Как да се лекуваме с билки – елементарно е да подценим силата на растенията да излекуват нашето тяло при потребност. Често прекосяваме непосредствено към медикаменти без рецепта, с цел да лекуваме главоболие, инфектиране, настинка, кашлица, зъбобол и други синдроми.

Много от нас през целия си живот са били подвластни от медикаментите, отпускани по лекарско наставление. Ако към момента не сте от тези хора, време е да се запознаете с естествената медицина, а точно лечебните билки.

Природната аптека

В продължение на безчет години хората от разнообразни култури разчитат на лечебните растения от майката земя като средство за усмиряване на мозъка, тялото и духа. Използването на лечебни билки датира от 3000 година пр.н.е. Натуралните свойства, дефинирани в лечебните билки са доказателство, че не е нужно да зависите от медикаменти за лекуване на съответни болести.

Естествените билки имат силата да успокояват всичко – от вашата тревога до най-трудните кожни проблеми да вземем за пример. Билковата медицина може да помогне при разнообразни проблеми, свързани със здравето. Например, известната билка известна като Ашваганда , оказва помощ при дефицит на паметта, невродегенеративни болести като Паркинсон и Алцхаймер и усъвършенства енергийните равнища.

СЪВЕТ: Лечебните билки са предпазен метод към здравето

Как да се лекуваме с билки?

С помощта на билките ние можем да създадем разнообразни неща като чайове , тинктури , запарки , настойки , извлеци , масла , лапи , мармалади , желета , да ги употребяваме като козметично средство , като ароматерапия и други. Въпросът в този момент е по отношение на нашия организъм да открием точната билка или композиция от билки.

Ако не сме осведомени с действието на другите билки е по-добре да се обърнем към експерт натуропат, да вземем за пример да ни изготви самостоятелен проект по отношение на нашето тяло и неговите потребности. Но в случай че знаем какви са ни недоволствата, ние умерено можем да поровим в интернет или в книгите, с цел да разберем кои билки биха помогнали на нашите недоволства и по какъв начин да ги използваме.

Ползи за здравето на лечебните билки – лечебните билки имат свойства, които могат да предотвратят голям брой проблеми, като да вземем за пример някои от следните:

Противовъзпалително – по какъв начин да се лекуваме с билки

Някои билки понижават възпаленията, да вземем за пример възпаления в ставите, мускулите, стомаха, червата, нервите и други Голяма част от тези растения работят върху намаляването на интензивността на възпалителните кафези, тъй че хората изпитват по-малка вдървеност, раздразнение и по-малко болежка. Някои билки с това свойство включват куркума , пикантен пипер , босвелия и женско биле .

Антибактериално

Билките имат страхотни антибактериални благоприятни условия. Тези билки нормално унищожават или предотвратяват растежа на бактерии. Някои билки с такива благоприятни условия са свеж чесън , мащерка , карамфил , евкалипт и други.

Антиспазмолитично

Билки като мента , алена калина , джинджифил и валериана оказват помощ за понижаване на мускулните конвулсии.

Газогонно – по какъв начин да се лекуваме с билки

Някои билки имат карминативни свойства, което значи, че понижават и предотвратяват газовете. За тази цел можем да употребяваме копър , джинджифил , лайка , фенел и мента .

Предпазващи от хепатит

Билки като глухарче , бял бодил , артишок и куркума защищават чернодробните кафези от увреждане и поддържат естествени чернодробни функционалности.

Лекарствата, които се продават без рецепта в аптеките, постоянно са ефикасни за краткосрочно лекуване. Те обезпечават неща като неотложно облекчение на болката или неотложно изчистване на носа. Но всички те имат странични резултати, които са отпечатани върху всяка бутилка, кутия и буркан.

Докато лечебните билки са храна – пълноценна храна, с високо хранителни и лечебни резултати. Едно от най-големите преимущества на потреблението на лечебни билки е, че неговият източник идва от майката природа, тъй че одобряваме 100% чист естествен артикул. Билките имат доста витамини и минерали, от които толкоз мощно се нуждаем и лекуваме доста признаци едновременно.

По принцип билките са превантивни, до момента в който медикаментите са помощни средства, маскиращи същинската подбуда за болестта, като в никакъв случай не доближават същински дисбаланс. Затова е доста добре да включим билките в нашето всекидневие, с превантивна цел. А в България имаме извънредно богата и разнообразна билкова аптека.

А тук можем да научим кои са най-хубавите билки в България


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР