Домашен джинджифилов ейл – естествено газиран и богат на пробиотици.

...
Домашен джинджифилов ейл – естествено газиран и богат на пробиотици.
Коментари Харесай

Домашен джинджифилов ейл – естествено газиран и богат на пробиотици

Домашен джинджифилов ейл – естествено газиран и богат на пробиотици. Този естествено газиран домакински джинджифилов ейл е елементарен за подготвяне и е супер апетитен. За разлика от газираните питиета от магазина, той е богат на потребни пробиотици и свеж джинджифил. Често се назовава „ универсалното лекарство “ в Аюрведа .

От питателните артикули, джинджифилът е на второ място след чесъна по полза и известност, както в кулинарията, по този начин и в медицината. Това е вкусно лекарство, тъй че хората са по-склонни да го употребяват. Използва се в най-различни предписания с джинджифил и е необятно употребен в днешно време.

„ Джинджифилът е изключително потребен за дихателната система, храносмилателната система и кръвоносната система “, написа билкарката Розали де ла Форет, заради което постоянно се употребява за:

  • Облекчава гаденето при пътешестване
  • Успокоява възпалено гърло
  • Успокоява менструалните болки
  • Осигурява здравословен и уравновесен инфекциозен отговор

Какво е ейл?

Ейл  (на английски:  Ale ) е вид бира, приготвена посредством метод на топла ферментация, което води до сладостен, компактен и плодов усет. Исторически терминът се отнася за напитка, приготвена без хмел. Както при множеството бири, ейлът нормално има горчив сътрудник, който балансира малца и работи като консервант. Ейлът в началото е бил горчива примес от билки или подправки, сварени в пивната мъст преди ферментация. 

Ейл  е тип бира, която ферментира при по-високи температури (15 – 25 °C) с потребление на пивни дрожди ( Saccharomyces cerevisiae ). Дрождите карат пивната отплата да ферментира бързо (обикновено от 5 – 7 дни) и могат да ѝ придадат разнообразни ароматни оттенъци, като горски плодове, банан и други, поради естерите които се отделят от горноферментиращите маи на разнообразни температури. Различните типове ейл нормално се отличават с по-богат мирис и по-плътно тяло в съпоставяне с лагер бирите.

Домашен джинджифилов ейл – какво съставлява този тип бира?

Повечето закупени от магазина джинджифилови бири се подготвят посредством разбъркване на дестилат от джинджифил (и други аромати) с газирана вода и царевичен сироп с високо наличие на фруктоза. Можете да извършите по-здравословна версия вкъщи, като смесите домакински сироп от джинджифил с газирана вода или сода.

Или можете да извършите тази богата на пробиотици, естествено газирана версия, която от време на време се назовава джинджифилова бира. По-натруфена е от купените от магазина неща, а децата просто я обожават.

Една къса записка, преди да се потопим в рецептата:

Когато погледнете количеството употребена захар, може да си помислите: „ Уау, това е доста. “ Само имайте поради, че огромна част от захарта ще бъде изразходвана по време на процеса на ферментация и няма да бъде в крайния артикул.

Ако го опитате след ферментация в продължение на три дни и е прекомерно сладко, просто продължете да ферментирате. Ако го опитате след пет и не е задоволително сладко, просто прибавете малко подсладител. Лесно и просто.

Източник: kakda.org

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР