Как да съхраним една защитена гора и същевременно да я

...
Как да съхраним една защитена гора и същевременно да я
Коментари Харесай

Разходка в короните на една датска гора

Как да съхраним една предпазена гора и в същото време да я създадем налична за хората?

Този задача си слагат архитектите от датското студио Effekt. Отговорът на това комплицирано уравнение, който разгласиха на уеб страницата си тази година, е автентичен и въодушевяващ. Става дума за архитектурен план, който разрешава необикновена разходка в сърцето на една от най-магнетичните датски гори. Идеята е да се преживее природата по неповторим метод и в това време да бъде опазена.

На процедура оферират проект за пътека измежду короните на дърветата. Проектът " Treetop Experience " ще се осъществя в предпазената гора на Гиселфелд Клостер Сков, покрай село Хаслев, на един час разстояние от Копенхаген.


© effekt.dk

Датската дизайнерска и архитектурна компания Effekt към този момент разгласява подробни скици и проекти на уеб страницата си.


© effekt.dk

Проектът планува пешеходна пътека с дължина 600 метра, която стига до 45-метрова спираловидна кула за наблюдаване с 360-градусова панорамна панорама към горския масив на Хаслев.


© effekt.dk

Както кулата, по този начин и пътеката действат като непрекъсната рампа, което прави гората налична за всички около клоните на остарели и по-млади дървета.


© effekt.dk

Идеята е хората да станат част от прекарване, преминавайки деликатно в разнообразни елементи на екосистемата като се минимизира намесата и въздействия в дивата среда.

Маршрутът е разграничен на два прохода: високият маршрут минава през най-старата част на гората, а ниският маршрут и кулата се намират в по-младите й елементи.


© effekt.dk

Най-впечатляващата част от плана е 45-метровата наблюдателна кула, завършена по този начин, че да ускори прекарването за посетителя. При нея е избегната типичната цилиндрична форма в интерес на закривен профил с " тънка талия " и уголемяваща се основа и корона.


© effekt.dk

Тази форма основава по-добра непоклатимост и по-голяма повърхност на платформата за наблюдаване в горната част на кулата. Тя също по този начин разрешава по-добър контакт с горския покрив.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР