Как да освободим седалищния нерв при ишиас и да облекчим

...
Как да освободим седалищния нерв при ишиас и да облекчим
Коментари Харесай

Ето как да освободим прищипан нерв и да премахнем болката. Нещо, което всеки трябва да знае

Как да освободим седалищния нерв при ишиас и да облекчим болката?

Седалищния нерв стартира от региона на лумбалните прешлени, минава през седалищните елементи и стига до стъпалата. Той е най-големият в тялото.

Ето за какво, болката от неговото прищипване се усеща изключително мощно.

Като предписание, под термина “прищипан/затиснат седалищен нерв ” се схваща загубата на разтегливост и еластичност на мускулите в задната част на краката. Това постоянно е обвързвано с процеса на съкращаване (ригидност) на мускулите с напредването на възрастта, което може да стартира след 30-35 години.

Традиционното лекуване на седалищния нерв включва диагностика и установяване на подобаващите медикаменти. Но най-добре е да не се ограничавате единствено до приема на болкоуспокояващи. Повярвайте ми, в случай че по време на лекуването изпълнявате някои елементарни извършения за разпъване на мускулите, ще забравите за болката, дължаща се на седалищния нерв, който е прищипан, в къс интервал от време.

Упражнения при прищипан седалищен нерв

Упражненията за разпъване на седалищния нерв могат да бъдат от огромна помощ, тъй като оказват помощ за усмиряване на възпалението и от там за облекчение на болката. Разбира се, може да ви бъде мъчно да ги изпълнявате първоначално, тъй че правете ги постепенно, като при издишване увеличавайте разтягането.

Легнете върху равна повърхнина, сгънете крайници, в който чувствате болката и деликатно го издърпайте към рамото си. Когато почувствате напрежение, пробвайте се да задържите крайници си в това състояние в продължение на 30 секунди. След това отпуснете крайници, полежете за малко и направете още 2 метода.

Отново в легнало състояние сгънете коленете си и деликатно ги издърпайте към гърдите си по този начин, че да не отделяте таза си от пода. Скръстете краката, както е показано на фигурата и обхващайки с ръцете си здравия крайник, издърпайте. Задръжте за 30 секунди, отпуснете и се върнете към първичната си позиция. Направете още 2 метода.

Не забравяйте, че придвижването е най-ефективният метод да се справите с ишиаса, колкото и парадоксално да звучи. То подтиква кръвообращението, премахвайки втвърдяванията на мускулите, като по този метод форсира възобновяване на седалищния нерв.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР