Как да накараме косата да расте по-здрава и по-хубава –

...
Как да накараме косата да расте по-здрава и по-хубава –
Коментари Харесай

Как да накараме косата да расте по-здрава и по-хубава

Как да накараме косата да пораства по-здрава и по-хубава – приблизително на всеки човек му пораства по към 1,8 см коса всеки месец. Въпреки че генетичните фактори могат да допринесат за самостоятелните разлики, те не са толкоз обилни, колкото си мислим.

Няма потвърдена научна формула за ускорение или стимулиране на растежа на косата . Това, което виждаме в Youtube и се твърди, че може да направи косата ни по-дълга с 10-15 сантиметра единствено за няколко седмици, е подвеждащо. Ако на даден човек му наподобява, че косата му пораства по-бързо, това е по този начин единствено тъй като косата му има по-плътна текстура и пораства с по-висока компактност. Когато косата ви стане по-гъста и плътна, тя също ще наподобява по-дълга.

Сега ще разгледаме няколко оферти, с които да третирате косата си по верния метод и да получите главните хранителни субстанции за здравословен напредък на косата .

1. Масажирайте вашия скалп

Масажирането на скалпа може да усъвършенства кръвообращението в главата и да подтиква активността на космените фоликули. Когато множеството от вашите фоликули станат дейни, вашата коса ще стартира да пораства в по-голям размер и по този метод ще наподобява по-дълга.

Ето два метода, по които може да го извършите: търкане на скалпа с етерично масло или способ на инверсия :

Съвети за масаж с етерично масло:

Пригответе едно от тези етерични масла: мента , масло от чаено дърво или масло от лимон . Загрейте маслото, което приготвяте. Масажирайте скалпа с маслото за 20 минути. Оставете маслото в косата си за още 30 минути. Накрая изплакнете косата .

Насоки на метода на инверсия:

Седнете на стол и спуснете косата си, тъй че главата ви да е ситуирана под вашето сърце. Масажирайте скалпа с върховете на пръстите си за 5 минути. Разтрийте предната, задната и страничната част на скалпа ви с кръгови придвижвания.

2. Как да накараме косата да пораства по-здрава с постоянно подкастряне на краищата на косата

На пръв взор това може да звучи в противоположната посока на нашите цели. Но е извънредно значимо да си гарантирате, че косата ви ще пораства здравословно. Когато краищата на косата ви се разделят, те ще се заплитат и най-после ще загинат. Подстригването на дребна част от косата ви може да я направи по-здрава в дълготраен проект. За това какъв брой да бъде отрязано, зависи от това по какъв начин наподобяват разграничените ви краища. Но в случай че го вършиме всеки месец – нормално се подрязва към половин см.

3. Използвайте балсама за коса по-често от шампоана

Много от нас употребяват шампоан, когато се къпят, мислейки, че измиването на мръсотията е потребно за косата ни. Но шампоанът също по този начин лишава естествените масла на главата ни, което е от значително значение, с цел да поддържаме косата ни мека. Тогава косата ни ще стане по-суха и по-слаба.

Най-добре е да ограничите потреблението на шампоан до не повече от два пъти седмично. Използвайте еликсир, когато миете косата си. Балсамът оказва помощ за възобновяване на развалените частици в косата ви и поддържането й в издръжливост.

4. Как косата да пораства бързо с маска с яйце

Яйцата могат да бъдат от огромна изгода за растежа на нашата коса , защото съдържат обилие от протеини, които оказват помощ за подсилване на космените фоликули. Богатата мокрота в маската за коса може да защищити косата от изсъхване и изтъняване. Маската се прави най-малко един път месечно .

Как да създадем маска с яйце за нашата коса :

Счукваме едно яйце в купа и го разрушаваме, до момента в който стане безпрепятствено. Добавяме кисело мляко и го разрушаваме с яйцето, до момента в който сместа стане кремообразна. Нанесяме готовата маска върху мократа ни коса за 20 минути. А по-късно измиваме косата , с цел да изплакнем маската .

5. Вземайте Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастните киселини имат противовъзпалителни свойства. Те предотвратяват възпалението на космените фоликули, което е постоянно срещана причина за загубата на коса . Омега-3 мазнините също защищават клетките в тялото и поддържат скалпа ви здрав.

За да се възползвате от преимуществата на омега-3 мазнините , яжте мазни риби като сьомга, херинга или аншоа, два пъти седмично. Ако не сте фенове на рибата, можете също да приемате капсули с рибено масло.

6. Осигурете си повече протеини

Протеините са главните градивни детайли на косата . Яденето на задоволително протеин е значимо за поддържането на висок % на регенериране на косата . В противоположен случай ще започнете да губите коса по-бързо, в сравнение с се появява нова, което прави загубата на коса по-забележимо.

Месото, птиците, рибата и морските блага са положителни източници на протеин . Но в случай че сте вегетарианец, можете да включите пълнозърнести храни, фасул, ядки и семена във вашата диета, с цел да получите задоволително протеини.

Знаете ли, че сусамът съдържа високи равнища на цинк, който укрепва косата и кожата? Вижте още за изгодите от сусамовите семена!

7. Увеличете приема на витамини А и С

Витамин С оказва помощ на косата ви да остане овлажнена и я защищава от раздробяване. Неговото антиоксидантно свойство също по този начин защищава вашата коса от вреди, породени от свободните радикали. И двата витамина А и С са виновни за отбраната и възобновяване на телесните тъкани, в това число тъканите на косата .

Храните, като тъмни листни зеленчуци, черен дроб, яйца и млечни артикули, са богати на витамин А . Можете елементарно да си набавите витамин С от пресните плодове и зеленчуци – да вземем за пример киви и домати. Така че не забравяйте да ядете такива храни всеки ден. Още за връзката сред витамините и косата!

8. Как да накараме косата да пораства по-здрава с подобаващите маски за коса

Сега ще дадем няколко изпитани маски за коса , които е добре да вършиме най-малко един път в месеца. Най-добре да вършим по 2 маски в месеца. Те са извънредно подобаващи за положителното поддържане на косата и за това да я създадем по-здрава и по-хубава. И по този начин, да забележим по какъв начин да създадем заздравяващи маски за коса :

Маска за коса с мед, зехтин, кисело мляко и жълтък

За да създадем тази маска , смесваме 6 супени лъжици зехтин , 3 супени лъжици кисело мляко , 2 жълтъка и 3 с.л. пчелен мед . По наше предпочитание, можем да прибавим по една лъжица бадемово или рициново масло. Измиваме с надълбоко почистващ шампоан, а по-късно нанасяме арганово масло. Косата става неповторима след тази маска .

Как да създадем домашна маска за коса от масла, жълтък и мед

Също доста подобаваща домашна маска , с чудесно деяние за нашата коса . Правим я благодарение на рициново и синапено масло, етерично масло от розмарин, жълтък и мед. Вземаме 1 жълтък и 1 супена лъжица мед. Правим ги на кремообразна маса. Добавяме по 1/2 супена лъжица от рициновото и от синапеното масло + 5-6 капки от маслото от розмарин. Разбъркваме още веднъж и нанасяме в корените на косата . Държим към час и измиваме косата добре.

Как да накараме косата да пораства с тривитаминол

По принцип тривитаминолът е предопределен за домашните животни. Но към този момент от дълго време се употребява в домашните маски за коса . Можем да го закупим от ветеринарна аптека или от зоомагазин. Тривитаминолът е съвършен за по-бързия напредък на косата и за нейното втвърдяване. Това се дължи на витамините в него – А , D3 и Е . Единият метод да го употребяваме е като втриваме триватаминол в корените на косата . Получава се страховит резултат.

Другият метод е да си създадем домашна маска с него. Смесваме 2 с.л. тривитаминол, 1 яйце, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. оцет, 1 с.л. бадемово масло и 1 с.л. пчелен мед. Нанасяме маската в корените на косата , а остатъка по нейната дължина. Стоим по този начин най-малко 1 час. Отмиваме с хладка вода.

Съвети за нашата коса

  • След като употребявате домашната маска, изплакнете косата с запарка от коприва, репей или лайка.
  • За да не цапате хавлии и кърпи, завийте намазаната с домашна маска коса с алуминиево фолио.
  • Варете си мощен чай от хрян и го втривайте в корените на косата. Така ще премахнете пърхота, ще стимулирате растежа и ще сгъстите самата коса.
  • Преди да измиете косата с шампоан, втрийте зехтин в скалпа и правете масаж няколко минути. Завийте с фолио косата за 40 минути и измийте с шампоана.

Как да свалим мазнините по корема вкъщи – 12 забавни извършения

Как да свалим мазнините по корема вкъщи – един от най-обсъжданите въпроси във фитнес промишлеността е „ можем ли да видим понижаване на мазнините в избрана област от тялото? “ Научният консенсус е, че това просто не е допустимо. Тялото не може да изгуби телесните мазнини единствено в една област, само че не и в друга. И…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР