кадри Нова телевизияКомпанията Юнайтед груп, която е собственик на Виваком,

...
кадри Нова телевизияКомпанията Юнайтед груп, която е собственик на Виваком,
Коментари Харесай

Собствениците на Нова телевизия обявиха началото на корпоративна война

кадри Нова телевизия

Компанията Юнайтед груп, която е притежател на Виваком, Нова Телевизия, няколко  радиостанции и на вестниците „ Монитор “ и „ Телеграф “ разгласява на уеб страницата на малкия екран смущаващо известие. В него се декларира, че техен съперник е почнал нападателна акция против сдруженията им.

Корпоративната война се води точно на медийното поле, като компанията твърди, че става въпрос за тенденциозни платени журналистически материали като главно средство за офанзивата. От Юнайтед груп обаче нито дават образец за такива изявления, нито пък посочват кой е съперника, който заплаща за тях.



На процедура, не е ясно дали такива въобще съществуват или компанията просто допуска, че се приготвят. В текста на известието се споделя буквално следното:

„ United Group получи информация, че огромна интернационална компания и съперник предлага заплащане на публицисти, с цел да разгласяват нападки против Групата в България за уронване на нашата известност “. По-нататък в текста компанията предизвестява, че всеки публицист, който одобри сходно непрофесионално предложение за заплащане и разгласява погрешна или неточна информация, ще бъде съден.



Не е ясно в коя тъкмо сфера е „ съперникът “, който Юнайтед груп упрекват за акцията против тях. Възможно е това да е в медийния бранш, само че може да става въпрос и за работата на „ Виваком “. На пояснение предстои и понятието „ нападки “, във връзка с компанията и компаниите ѝ. При всички случаи ще е забавно и по какъв начин Юнайтед груп ще потвърждава, че дадена обява, която не ѝ харесва, е платена от конкуренцията.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР