Кадри: БТВМного силна игра в Стани богат“ прави българският учен

...
Кадри: БТВМного силна игра в Стани богат“ прави българският учен
Коментари Харесай

Наш учен върви уверено към големите пари в „Стани богат“

Кадри: БТВ

Много мощна игра в „ Стани богат “ прави българският академик доцент Аспарух Камбуров. Той е първият, който е направил високо точни джипиес измервания и лазерно 3D сканиране на Земята. Стъпвал е на невероятни места из цялата планета като Моголия, Непал, Тунис, а е и част от екипа на Христо Пимпирев в Антарктида.



След като мина с лекост през първите пет въпроса, той се затрудни на шестия и се наложи да употребява първия си жокер. „ Как се назовават съединенията с идентична химична формула, само че с разнообразни физични и химични свойства? “, го попита Ники Кънчев, давайки му като варианти Изохрони, Изотерми, Изомери и Изофади.
`); break case width


Мъжът още до момента в който седна на стола беше признал, че има жокер в студиото за въпроси от тематиките физика, химия и фолклор. Затова извика от публиката основен помощник Господинка Гичева, която вярно го посъветва за изомери.



„ През 1970 година журналистът и публицист Стефан Груев става първият българин, който стъпва на “ – Еверест, Южния полюс, Забранения град или Долината на гибелта, бе идващият въпрос. Камбуров не срещна компликации тук, акцентирайки вярно Южния полюс.



Питане №8 бе „ Как се назовава дясната страна на кораб? “ – Бакборд, Щирборд, Фалшборд или Фарватер. Доцентът поразсъждава 1-2 минути и избра щирборд, което го прати напред в играта.



Последва въпросът „ Кой е най-източният от градовете, част от Транссибирската автомагистрала? “ – Новосибирск, Омск, Иркутск или Владивосток. Оказа се, че ученият има сериозна визия по тематиката, защото е правил сходно пътешестване, и без да се колебае маркира Владивосток и по този начин продължи нагоре.



Участникът отхвърли да заключи 5000 лв. като втора сигурна сума, защото има два жокера. За нея той бе запитан „ Какви животни са измежду оживелите от потъналия транспортен съд „ Титаник “? “. Опциите тук бяха Слон и жираф, Два померана и пекинез, Три кокошки и чинчила и Змия и цибетка. Камбуров си оказа помощ с жокер „ 50:50 “, след което вярно маркира втората опция.



След това сирената в студиото прозвуча и по този начин той ще продължи на следващия ден играта си на въпрос за 10 000 лв. като разполага и с жокер „ Обади се на другар “.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР