кадри bTV, Планета“, БНТ, ФейсбукБългарите от години не разчитат на

...
кадри bTV, Планета“, БНТ, ФейсбукБългарите от години не разчитат на
Коментари Харесай

Яка чалга по БТВ, Нова и БНТ за Нова година

кадри bTV, „ Планета “, Българска национална телевизия, Facebook

Българите от години не разчитат на малкия екран за положителното си въодушевление на Нова година. Най-често още преди да гръмне шампанското тв приемникът на празника е единствено за декор. И все пак… За  хората напълно не е безразлично какъв ще бъде този декор. А в българския народен ефир, още от първите минути на 2024-а ще звучи най-вече така наречен поп фолк, или чалга, както си го назовава този жанр народът.



„ bTV ще изпрати 2023 и ще посрещне новата 2024 година с празничен концерт със звездите на телевизия „ Планета “. За положителното въодушевление в първите минути на новата година ще се погрижи мега-звездата на поп-фолка Ивана с концерта „ Шампанско и сълзи “ с най-големите ѝ шлагери през годините “, това заяви малкия екран на уеб страницата си в анонс за своята новогодишна стратегия.



Странното в тази ситуация е, че bTV преди този момент ще излъчи лична продукция – Новогодишен концерт на „ Гласът на България “, където ще звучат осъществявания както на гениите от последния сезон, по този начин и на техните треньори. Звезди от предходни издания също ще се появят в концерта, който обаче няма да продължи прекомерно дълго. После? Чалга!



Новогодишната стратегия на Нова година е малко по-сложна. От 20 часа ще ни забавлява шоуто на Рачков (където съвсем несъмнено ще забележим поп-фолк величия), след това от 22 часа следва „ Гала вечер с Нова “ (в която най-вероятно ще забележим Гала), а от 00:00 часа следва запис от концерта на Лепа Брена и Драгана Миркович в София. Тоест, отново чалга, но сръбска.



Българска национална телевизия за момента единствена не се поддава напълно на „ чики-рики “ наклонността, само че и там ситуацията не е розово. Държавната телевизия ще излъчва своите типичен новогодишни стратегии с типичния комизъм, фон и метод на снимане, които не са мръднали от средата на 80-те години. От 20:30 по Българска национална телевизия ще гледаме „ Балканска щръклица “, а след това „ Новогодишен калейдоскоп “. Ако си мислите, че най-малко в тях няма да има чалга, бъркате. Сред изпълнителите в „ калейдоскопа “, наред с безконечните естрадни величия, ще има Преслава, Деси Слава, Анелия и така нататък Тоест, на тази Нова година избавление от поп фолка няма да се открие елементарно.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР