Къде е новият Клондайк в района на Монтана? И кои

...
Къде е новият Клондайк в района на Монтана? И кои
Коментари Харесай

Арестуваха трима златотърсачи, разкопали незаконно голям район край язовир „Огоста“


Къде е новият Клондайк в региона на Монтана? И кои са задържаните златотърсачите, разкопали огромен регион край язовир „ Огоста “. По селдите им потегли екипът на bTV.

По информация за противозаконен рандеман на злато в землището на Гаганица подминаваме тогавашното село Калиманица, изселено поради градежа на язовир „ Огоста ". Колкото повече се доближаваме до язовира, толкоз повече са разораните терени. В река Златица виждаме тежка техника, а в близост са и екип проверяващи. Те също се оказват там по сигнал.
Снимка: btvnovinite.bg

„ В изискванията на необходимост на място, виждате, се прави оглед. Установени са този екскаватор, който е зад нас, и приспособена драга, в която се прави промиване ", разяснява районният прокурор от Монтана Емил Овчаров, който също е на мястото.
Снимка: btvnovinite.bg

Теренът, в който се копае, не е отдаван на концесия за рандеман на подземни благосъстояния. Освен екскаватор, върху него се е „ настанил " и товарен автомобил, приспособен за пресевна станция, а по-нататък – и друга „ техника “.

Само на стотина метра от мястото, където е копал багерът, се намира друго място – то е за тънко пресяване на добития там материал.

При акция в землището на Гаганица в края на октомври 2020 година, за противозаконен рандеман на злато бе арестуван 34-годишен гражданин на Елин Пелин. Сигнал до екипа ни в същия регион и за същото действие, имаше и през март предходната година. Тогава отново имаше тежки машини и сходни уреди, само че обяснението на засечен на мястото служащ бе, че се употребяват за облагородяване на земята за засаждане на овошки.

По случая отпреди ден са арестувани трима мъже, конфискувана е техника и други доказателства.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР