Кадър Нова твПрофесор д-р Венцислав Мутафчийски е избрал да служи

...
Кадър Нова твПрофесор д-р Венцислав Мутафчийски е избрал да служи
Коментари Харесай

Мисия военен лекар: Да спасяваш животи между прелитащите куршуми

Кадър Нова тв

Професор доктор Венцислав Мутафчийски е избрал да служи на родината. Бил е на военни задачи зад граница, избавил е стотици животи и в никакъв случай няма да не помни атентата против българската база в Кербала през 2003-та година, споделя в собствен репортаж Нова тв.

Той е началникът на Военномедицинска академия и основен доктор на въоръжените сили на Република България, бригаден военачалник, професор доктор Венцислав Мутафчийски. От 6-май  е почетен и с висше офицерско звание “генерал-майор ”.  Приел е за своя задача да съобщи философията на военната медицина на всички, които ще продължат по неговите стъпки. 

„ Аз и един мой сътрудник бяхме единствените хирурзи на повърхност колкото Западна България. При нас идваха всички. На едно афганско дете, което беше простреляно по простъпка с картечница, направихме доста тежка интервенция, с цел да успеем да спасим живота му. Слава Богу, сполучлива беше интервенцията ”, споделя той.

Професор доктор Венцислав Мутафчийски, по специалност - хирург, по предопределение - боен доктор, в този момент е шеф на Военномедицинска академия и основен доктор на Въоръжените сили на Република България.  В спокойно време не стопира да работи.

„ Съвсем осъзнато, аз съм първият в моето семейство доктор, тъй че не съм възприел модела, мощно бях впечатлен на пет години, като си счупих ръката и изживях толкоз болки. Докато ми я наместваха видях какъв брой същинска е тази специалност, те в действителност оказват помощ на хората ”, споделя още той.

По време на следването си за хирург  осъзнава, че с цел да окажеш помощ на тялото на човек, би трябвало да познаваш и душата му. Изкарва и курсове по логика на психиката.

„ Човек не е консервна кутия, да го отвориш и затвориш, човек има и душа ”, споделя професор доктор Венцислав Мутафчийски.

Още по тематиката гледайте във видеото.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР