кадър Нова телевизияпортът дава, но и много ограбва, това призна

...
кадър Нова телевизияпортът дава, но и много ограбва, това призна
Коментари Харесай

Голямата Оряшкова призна най-дълбоката си болка: Сама съм

кадър Нова телевизия

портът дава, само че и доста ограбва, това призна в доста откровено изявление по Нова телевизия една от най-харесваните участнички в “Игри на волята ” Мария Оряшкова. Най-успешната ни състезателка по самбо и джудо, която отпадна от конкуренцията, разгласи след последната борба, че стопира да се състезава. Но повода за това е много по-различна и дълбока от това, което се видя в предаването.



“Сам си. Няма при кого да се прибереш, няма за кого да живееш. След съревнование заран ставаш и си самичък ”, изповяда се славната шампионка в утринния блок в неделя.

Оряшкова сподели също, че преди предаването към този момент е обмисляла са постави точка на спортната си кариера. Това е станало след следващата интервенция. Според нея човек би трябвало да не се увлича и да знае границата на нелепостта, след която упоритостта да продължаваш става безсмислена.



Мария Оряшкова мечтае за семейство и деца, само че това не значи, че ще се впусне в неразумни връзки. Тя даде ясно да се разбере, че няма да търси фаворит, с който да продължи живота си, само че е уверена, че ще го срещне по натурален път.

Голямата спортистка разкри прочувствено и най-драматичното си решение, обвързвано със спорта. На 18 години тя губи майка си. “Бях на съревнование и трябваше да реша – да продължа или да се откажа. Направих това, което чувствам ”, показа тя. Мария продължава и печели надпреварата, след което се прибира за последно довиждане с най-близкия си човек.


Няма пари, пребивавам долу-горе с една минимална заплата от спорта, призна шампионката
Оряшкова мечтае за лична зала, в която да предава опита си на идващите потомство самбисти и джудисти. “Всеки, който се е отказал от спорта, би трябвало да направи нещо – не за страната си, страната да се оправя сама, само че за децата ”, съобщи шампионката.

Оряшкова показа и тъжната истина за парите на спортистите в България. “Пари няма. Ако разхвърляш това, което получаваш за международна купа обратно за годините, в които си се подготвял, се получава една минимална заплата, нещо такова ”, изясни тя.



Шампионката сподели също, че ще направи единствено едно изключение и ще се състезава още веднъж, само че единствено в случай че я поканят още веднъж в идния звезден сезон на “Игри на волята ”.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР