кадър и видео: Нова твИма възможност да достигнем 100 хиляди

...
кадър и видео: Нова твИма възможност да достигнем 100 хиляди
Коментари Харесай

Mатематикът Лъчезар Томов: „Който не иска да се ваксинира – напуска или отива да преподава онлайн

кадър и видео: Нова тв

„ Има опция да достигнем 100 хиляди дейни случая, към 18 хиляди нуждаещи се от хоспитализация и 1200 нуждаещи се от интензивни грижи ”, съобщи още Томов.Според математика ни чака тежка есен поради ниското равнище на имунизация

„ Според математическите модели ни чака тежка есен. Това е основно поради ниското равнище на имунизация у нас ”. Такава прогноза изрази в „ Събуди се ” математикът Лъчезар Томов.

Той добави, че значимата тематика е какво ще се случи след следващия пик на болестта.

„ Вълната в Русия стартира през юни. Имаше пик през юли, който спада доста постепенно и има дълга опашка. Това значи доста умряли, в случай че не се вкарат специфични ограничения ”, сподели Томов.

„ Ние имаме едвам 16% имунизирани. Това е напълно друг вирус и е доста инфектиран. Репродуктивното му число е надалеч по-голямо от първите разновидности ”, изясни математикът.

„ Който не желае да се имунизира – напуща или отива да преподава онлайн. Когато работиш с хора имаш освен права, само че и отговорности. Задължението да предпазиш близките. Ваксинирането на всеки държавен чиновник би трябвало да е наложително ”, добави математикът.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР