Кадър бТВНедолюбван от властта лекар и математик проведоха лют спор

...
Кадър бТВНедолюбван от властта лекар и математик проведоха лют спор
Коментари Харесай

Математик към доц. Мангъров: Имаш гузна съвест

Кадър бТВ

Недолюбван от властта доктор и математик организираха пикантен спор за ковид в телевизионно шоу. Случаите са доста повече, в сравнение с се оповестяват. Това е медицински фашизъм. Това сподели началникът на Коронавирус отделението в Инфекциозна болница в София доцент доктор Атанас Мангъров в Шоуто на Николаос Цитиридис по бТВ.

Ние сме в челните места по смъртност. Това естествено злополучие не може да се овладее по този метод. Това се потвърждава в страните с най-строги ограничения, уточни той.

" Медицината не е аритметика. Мерките нямат особена изгода, тъй като епидемията си следва своя ход. Ако се затворим и живеем най-после на света можем да се предпазим, само че сега, в който се отворим, всичко ще стартира изначало ", изясни доцент Мангъров.

По думите му пациентите, които са настанени в Инфекциозна болница са там по-скоро от боязън, в сравнение с да имат потребност. " Не изключително тежък медицински проблем се употребява по всевъзможни цели ", сподели доцент Мангъров.

Ситуацията е подценена, случаите са доста повече и провалите са по-големи. Това съобщи от своя страна математикът Петър Велков. " Мерките работят. Те се взимат, тъй като здравната система не може да издържи. Ако пуснем безконтактно да се популяризира вируса, това ще докара до 60 – 70 000 смъртност в България и това няма да са единствено възрастни хора ", предизвести Велков.

" Аз бих се засегнал от прилагателни, които ме назовават глупак и шизофреник, само че знам, че той не е прав ", обърна се доцент Мангъров към Петър Велков. Той означи, че събеседникът му има гузна съвест.

Цялата информация за COVID-19 е в ръцете на нещото, наречено НОЩ. Колкото повече проби правиш, толкоз повече инфектирани ще откриваш, счита инфекционистът.

„ Вие не разбирате “, укори събеседникът си доцент Мангъров. „ Много тъжно е по този начин да се отнасяте към тъгата на хората, изгубили околните си. От тази болест починаха 18 000 индивида “, отвърна му математикът.

В 20 на 100 от случаите протича едно грипоподобно положение. В част от случаите, болестта е по-тежко поради съпътстващите болести, стана ясно от думите на шефът на Коронавирус отделението в Инфекциозна болница – София.

Математикът подари на доцент Мангъров отчет от 1200 страници, който опровергавал дезинформацията на инфекциониста.

" Ако математиците бяха лекари, нещата нямаше да бъдат по този начин, както са. Вие цитирате неща, които не разбирате. Просто ги повтаряте като папагал ", сподели на Велков доцент Мангъров, откакто и двамата се бяха разлютили в разногласието. " Шизофреник и глупак ", по този начин Велков наричал доцент Мангъров в обществените мрежи, сподели още инфекционистът.

Като опит да се изкарат политически дивиденти от тъгата на хората в Коронавирус рецесията, по този начин математикът дефинира говоренето на лекаря против противоепидемичните ограничения, който от предходната седмица е и претендент за народен представител от листите на партия АБВ.

Че пандемията у нас се подценява бе единственото мнение, за което и двамата бяха на едно мнение. Причината е, че случаите са доста повече, в сравнение с се афишират, счита шефът на Коронавирус клиниката, написа обстоятелства.бг.

" Обявяват ни за номер едно по смъртност на глава от популацията в целия свят. Над 18 хиляди починаха в резултат на пандемията у нас. Това се случи единствено за последната година и смъртността беше два пъти по-висока спрямо последните 5 година ", аргументира се Петър Велков. Според него ограниченията работят и след избран интервал от време понижават инфектираните, а в противоположен случай здравната система у нас няма да издържи.

Доц. Мангъров обаче отвърна, че страната ни постоянно е била отпред по доста разнообразни типове смъртност, в това число и детската. " От през днешния ден в Обединеното кралство има опасност от 10 година при нарушение на карантината, което е драконовска мярка. Господинът, очевидно счита, че медицината е аритметика, а тя не е ", сподели още инфекционистът и добави, че в случай че се затворим и заключим, единствено ще навредим на стопанската система и всички останали аспекти на живота.

Той изясни, че в последните дни от всички 90 кревати в Коронавирус клиниката, която е под негово управление, има 18 заети, а от тези 18 пациенти единствено трима би трябвало в действителност да са в болница.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР