Кабинети се редят, когато се прави сериозно месеци наред. Надявам

...
Кабинети се редят, когато се прави сериозно месеци наред. Надявам
Коментари Харесай

Диалогът между ИТН и ДБ бил конструктивен, Тошко Йорданов мълчи за ДПС

Кабинети се редят, когато се прави съществено месеци наред. Надявам се мощно да не става дума за подобен интервал от време и няма да стане за една среща. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред публицисти в Народното събрание, откакто дружно с „ ИТН “ разискаха възможна поддръжка за съставянето на кабинет.

Двете партии провели градивен разговор по време на диалозите, като разискали политиките в региона на финансите, опазването на здравето, стопанската система, образованието, обществената политика, електронно ръководство, енергетика, климата, с проекта за възобновяване и развиване. Космическата политика не била обсъждана.
 Има Такъв Народ и Демократична България се надяват да дадат добър знак за изчегъртването на ГЕРБ, което е задача №1 Има Такъв Народ и Демократична България се надяват да дадат добър знак за изчегъртването на ГЕРБ, което е задача №1
Трябва да дадем добър знак, защото изчегъртването на ГЕРБ е задача номер едно. Това съобщи депутатът от „ ИТН “...

По думите му в границите на една среща от един час не всичко можело да се реши. " Втори кръг на договаряния ще има, когато ни поканят, само че логиката на втория кръг е да мине първият кръг ", проучва Иванов. Той чака Има Такъв Народ да поканят „ Демократична България “ на втори кръг, откакто мине първия.

Сериозността на задачата, която има пред себе си не допускам в границите на една среща да бъде изяснено. Няма да има 6 месеца договаряния, увери Христо Иванов. Според него щом Тошко Йорданов е заречен до 5 август да има държавно управление, това било тяхното шоу.

„ Рано е за връзване. Лесно се вършат мнения, ние сме се заели с ясни линии – писмени, устни и сътрудниците да имат опция да си проведят диалозите “, настоя Иванов. За това дали има късмет Демократична България да стане мандатоносител, Иванов сподели, че всичко било допустимо.

Има Такъв Народ ще проведат своя цикъл от диалози и отново ще беседваме. Естествено, че когато би трябвало да гласуваме ще преценим всичко дружно – имената в кабинета, политиките, уговорките и парламентарната настройка, сподели Иванов, като загатна за втори кръг политически договаряния за поддръжка. На този стадий това, което за Демократична България е значимо, че са си сложили едни и същи политически цели – промяна на Иван Гешев, промяна на Висш съдебен съвет, би трябвало да има дълбока промяна в прокуратурата и в правораздаването и всички органи и бухалки би трябвало да бъдат по един интелигентен метод отстранени.

От значимите тематики двете партии не са обсъждали имали. За имена в държавното управление не е ставало дума, като задачата на диалозите не са били съставянето на кабинет. Дали щяло да има документ на хартия или на декларация за поддръжка не било обсъждано, тъй като не е значимо. Ние би трябвало да поемем един кръг ясни задължения по политики, с цел да бъдем сигурни, че гласуваме – те внасят, а ние поддържаме, е ясно и няма потребност да го обсъждаме, уточни Иванов.
 Има Такъв Народ заприказва за общи цели с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи Има Такъв Народ заприказва за общи цели с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи
Проведохме много градивен и човешки диалог с президента и неговия екип. По главните цели, които ние имаме и които президе...

Той не е коментирал, че Движение за права и свободи са канени на диалог за сформиране на кабинет. " Ние желаеме, в случай че има държавно управление, за което даваме поддръжка, да постави старания да се отдалечи от Движение за права и свободи " , настоя Христо Иванов. Как щяло да се случи, било въпрос на визия на мандатоносителя.

Ние ще стигнем до един ден, в който ще би трябвало да гласуваме държавно управление. Ако в този ден някои от детайлите, който да ни убеди да гласуваме не е налице ще решим какво да вършим, сподели Христо Иванов, като добави, че не са коментирали имена и претендент за министър-председател.

Иванов отхвърли да разяснява имена в проектокабинета на Има Такъв Народ, които се въртят в медийното " пространство. „ За нас това държавно управление да бъде държавно управление на смяната би трябвало да бъде без значение без да се влияе от Движение за права и свободи. Колко е вероятната степен, е нещо, което ще забележим “, акцентира той. "

" Най-смисленото и здравословно нещо е да се сформира държавно управление с първия мандат и ние ще поставим всички рационални старания да го създадем това, без да вършим взаимни отстъпки с това, което сме дали обещание на гласоподавателите. Опитваме да дадем своя принос, мандатът е при Има Такъв Народ и имат самодейността ", сподели още Христо Иванов.
 Тошко Йорданов при президента: Надявам се и останалите партии да работят като Слави Тошко Йорданов при президента: Надявам се и останалите партии да работят като Слави
Разбираме, че отговорността е наша като спечелили. Г-н Трифонов съобщи още на идващия ден, че тази отговорност я осъзнаваме и ще я по...

Тошко Йорданов съобщи, че главните направления на двете партии са едни и същи и специалистите им би трябвало да имат съответни срещи за изчистване по детайлите, защото „ не са специалисти по всичко “. Той отклони всички въпроси за това дали Има Такъв Народ ще одобряват поддръжката на Движение за права и свободи за съставянето на държавно управление . Ние организираме диалози с останалите партии, излагаме нашите визии и имаме съвпадания. " Тук не е търсена съдружна поддръжка и апелирам да спрете да спекулирате с Движение за права и свободи " , прикани Йорданов.

„ Ще ви помоля – в действителност спекулирате с Движение за права и свободи, спекулирате демонстративно. Ако има държавно управление, то обективно ще бъде държавно управление на една политическа партия, което значи в известна степен държавно управление на малцинството. Това няма да е съдружно държавно управление, престанете да спекулирате с тази тематика, просто престанете “, прикани Тошко Йорданов медиите.

По думите му, в случай че Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България и Изправи се. БГ. Ние идваме виждат в политиките, които ние считаме да организират виждат себе си – да ни поддържат. Ако не виждат – няма да ни поддържат. Това не е съдружно държавно управление и спрете да набутвате Движение за права и свободи или ГЕРБ. Защо не ме питате дали ГЕРБ няма да гласоподават, недоумява Тошко Йорданов.

„ Ако реализираме обща визия и имаме кабинет може да започнете да броите изчегъртането на ГЕРБ в обратна посока като тайминг – от 199, 198, 197 и 0 “, отсече Йорданов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР