Кабинетът Денков-Габриел още не е гласуван, но вече има брожения

...
Кабинетът Денков-Габриел още не е гласуван, но вече има брожения
Коментари Харесай

Кабинет още няма, но браншът скочи срещу проектоминистъра на туризма

Кабинетът " Денков-Габриел " още не е гласуван, само че към този момент има брожения за част от състава му. И по-конкретно - за номинацията на министър на туризма. Конфедерацията на българския туристически бизнес и Алиансът на туристическата промишленост в България се оповестиха срещу " зелената " Зарица Динкова да оглави бранша. Мотивът: " Няма по какъв начин да работим с човек, който няма никаква експертиза в бранша ".

" Туристическият бизнес няма нищо срещу личността на Зарица Димкова и нейното кариерно развиване, само че тя е прекомерно надалеч от същината и наличието на туристическия бизнес. Особен е секторът " Туризъм " и е единственият, който може да се възпроизведе 100% за една година. В този бизнес вземат участие доста хора. Затова желаеме да има специалист или човек, който да е обвързван с многоликия туристически бизнес ", заяви пред БНР проф. Георги Рачев от Алианса на туристическата промишленост в България, по-познат като метеоролог от тв екрана.

От съсловните организации са изпратили писмо до бъдещите ротационни министър председатели - Николай Денков и Мария Габриел. 

Зарица Динкова е в проектокабинета, който би трябвало да бъде гласуван през днешния ден по обяд в Народното събрание, от квотата на " Зелено придвижване ", част от " Демократична България ". Факт, професионалната й биография не е обвързвана с туристическия отрасъл. 

" Имам дълготраен опит в работата с разнообразни европейски институции, в това число като политически консултант в Европейския парламент. Била съм старши специалист в Министерството на земеделието и храните, дирекция " Европейска съгласуваност и интернационалните връзки ". Висшето си обучение получих в УНСС, компетентност " Международни връзки "  и съм магистър по интернационалните стопански връзки от Университета " Комплутенсе "  в Мадрид. Притежавам тапия и от Испанската дипломатическа школа в Мадрид ", споделя самата тя за себе си.

Динкова е магистър по дипломация и интернационалните връзки, Университет " Комплутенсе " и Дипломатическа школа към Министерството на външните работи на Кралство Испания, Мадрид. Беше заместник-министър на външните работи на в двете служебни държавни управления през 2021 година Главен политически консултант  в Европейския парламент. Има опит като управител на огромни интернационалните планове за Организация на обединените нации и Европейски Съюз.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР