Журналисти на финландския вестник Helsingin Sanomat публикуваха открито писмо към

...
Журналисти на финландския вестник Helsingin Sanomat публикуваха открито писмо към
Коментари Харесай

Финландски вестник призова Путин и Тръмп да не решават европейски въпроси без Европа

Журналисти на финландския вестник Helsingin Sanomat разгласиха намерено писмо към президента на Русия Владимир Путин и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп във връзка със срещата в Хелзинки в понеделник, осведоми ТАСС.

Писмото е оповестено на страниците на изданието тази нощ на три езика - фински, британски и съветски език.

Вестникът отбелязва, че плануваната среща на най-високо равнище връща спомените на финландците за извършените в предишното сходни срещи сред Русия и Съединени американски щати. Нерядко се случва идването на водачите на суперсилите в Хелзинки да бъде белязано от напрегната атмосфера, само че в края водачите напущат с усмихнати лица. Този феномен даже си има име: " Духът на Хелзинки ", напомнят публицистите.

Но съгласно тях извънредно комплицирана задача е да се предвижда резултатът от срещата поради бързо изменящата се обстановка в Русия и Съединени американски щати през последните години. Журналистите се надяват, че водачите на двете страни няма да позволяват " европейски въпроси без присъединяване на самите европейци ".

Никой не печели от непрекъснатия крах на връзките сред Съединени американски щати и Русия. Срещата в Хелзинки е значимо събитие макар всички компликации, уверени създателите на писмото.

Междувременно полицията на Финландия написа в формалния си профил в " Туитър ", че ще осведоми за настоящите събития по време на срещата на четири езика: фински, шведски, британски и съветски език. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР