Журналисти на две от най-големите телевизии у нас - Нова

...
Журналисти на две от най-големите телевизии у нас - Нова
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ! Цяла България се гневи на репортерите на Нова и bTV, отразяващи трагедията с 6 трупа на "Тракия"

Журналисти на две от най-големите малките екрани у нас - Нова и bTV, си навлякоха гнева на обществото след нещастието с шестима починали на Автомагистрала " Тракия " по-рано през днешния ден.

Репортерът на Нова телевизия Николай Василковски, виждайки потърпевши от тежката злополука наоколо, той употребява довода, че е онлайн, с цел да получи коментар, когато те ясно показват нежеланието си да вземат участие в изявление.

В фрагментите се чува размяната на следните реплики:

Репортер: " Знам, че е тежък миг... "
Пострадали: " Не, няма да приказваме... "
Репортер: " На живо сме...на живо сме... "

По-късно потърпевшите прибавят " не ме интересува онлайн ли сте или не ", " няма значение, не разбирате какво е, апелирам ви, не можем да приказваме сега за това ".

Репортерът на bTV Емил Митев също работи безогледно, като дружно с оператора демонстрира от близко по какъв начин вадят ранени отдолу под авариралия рейс и след това ги взимат с кола за спешна помощ.

След като Митев се пробва да влезе по-навътре в мястото на произшествието, той е изкаран на открито от двама мъже. Докато журналистът се пробва да успокои по-ядосания от двамата, той го допира и му споделя " Спокойно... умерено единствено... ", на което господинът отговоря:

" Не ме докосвай! Хора умират, няма да вършим сензация! "

Секунди по-късно репортерът към този момент се бе насочил към друга от жертвите.

Мрежата мигновено прегря след дейностите на двамата публицисти. Повечето от хората са на мнение, че това прекрачва границите на етичното , не е професионално и на първо място човешко, защото при такава човешка покруса би трябвало да има морални граници.

В " Етичния кодекс на българските медии " може да се открие следният откъс:

" Няма да ускоряваме тъгата на хората, попаднали в неволя или потърпевши от закононарушение, и ще оповестяваме такива информации със състрадание и въздържаност. Ще почитаме желанието на хората да не бъдат безпокоени в скръбта си. "

Новините обаче са екипна работа и до каква степен се простира виновността на репортера и къде стартира тази на редакторите остава отворен въпрос.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР