Жребият в Оейраш реши да изправи един срещу друг националните

...
Жребият в Оейраш реши да изправи един срещу друг националните
Коментари Харесай

Лазаров имаше своите шансове, но опитът на Кузманов взе връх в българското дерби!

Жребият в Оейраш реши да изправи един против различен националните ни състезатели Александър Лазаров и Димитър Кузманов още на старта на конкуренцията. Българското дерби пък не разочарова, като и двамата демонстрираха качествата си в хода на срещата, само че в последна сметка опитът на Кузманов си сподели думата и Мико съумя да пречупи по-младия си съотечественик 7:6(4) 0:6 6:4 след близо тричасова борба. Сега втората ни ракета ще се изправи против германеца Лукас Герх, който се намира под номер 386 в международната класация.

Двубоят стартира чудесно за Лазаров, който доближи до две следващи точки за пробив и се възползва от втората, откакто пласира елегантна къса топка в съперниковото поле. Алекс продължи да демонстрира тенис на доста високо равнище, което му разреши да завоюва откриващото си подаване на нула и изглеждаше все по-уверен в личните си сили. Софиянецът продължи да твори превъзходни осъществявания на корта, пласирайки няколко превъзходни минаващи удара и скоро доближи до нов брейк, който подпечата с превъзходен бекхенд по правата.

Лазаров удължи съвършената серия на начален удар, с цел да се откъсне напред с 4:0 гейма, а играта му беше почтена за елита на международния тенис, тъй като уинърите непрекъснато се множаха в неговия актив. По-младият българин използваше всеки миг да поема самодейността и Кузманов се оказа изправен пред опцията да загуби сета на нула. Тогава Мико още веднъж потвърди, че има мощно изразен борбен дух и се разписа в резултата. Впоследствие пловдивчанинът изостри доста форхендите си, които заработиха съвсем безотказно и пасивът беше понижен до 3:4.

Алекс навлезе в най-слабите си минути от началото на мача, като доста усили броя на непредизвиканите си неточности, до момента в който по-високоранкираният играч правеше нужното да дочака непроменяемо идващата неправилност от другата страна на мрежата и реализира до паритет за пръв път в срещата. Оттам насетне станахме очевидци на необикновена замяна от четири следващи пробив, която ни докара до тайбрек. В него Лазаров отново можеше да разчита на солидна ранна преднина, само че тя не беше задоволително и Кузманов реализира страховит поврат от 1:4 точки, постигайки триумф в тази толкоз завързана част.

Вторият сет значително се оказа копие на откриващия подобен, имайки поради новия прилив на сила у квалификанта. Осмият подложен пък изглеждаше съществено отпаднал и несъмнено изпитваше компликации при придвижването си по корта. Така софиянецът още веднъж съумя да си обезпечи преднина от 4:0, единствено че този път противникът му не сподели никакви признаци на опозиция и спечелилият щеше да бъде избран в трета решителна част.

Там Мико към този момент се върна към нормалния си интензитет на игра, като постоянно подхващаше чудесно построени акции към мрежата. Лазаров също изглеждаше подготвен за борба, но от нищото пропусна обикновен смач, който беше последван от двойна неточност и Кузманов реализира непредвиден брейк. Това оказа помощ на международния номер 208 да заиграе по-спокойно, а Алекс постоянно прибързваше в опитите си да нанесе завършващ удар.

Нервите обаче не бяха по никакъв начин добър съдружник за Лазаров и той в един миг значително се отхвърли да търси успеха, откакто изостана с два пробива и втората ни ракета се поздрави с крайния триумф!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР