Жорж Ганчев е приет в болница „Света Екатерина“ в София

...
Жорж Ганчев е приет в болница „Света Екатерина“ в София
Коментари Харесай

Шефът на болница "Св. Екатерина" с последна информация за състоянието на Жорж Ганчев

Жорж Ганчев е признат в болница „ Света Екатерина “ в София със подозрение за инфаркт. Това заяви шефът на здравното заведение проф. Генчо Начев.

В момента на Ганчев се вършат проучвания, с цел да се посочи неговото здравословно положение и да се предприеме съответното лекуване, оповестява БГНЕС.

78-годишният политик е примрял на паркинга на " Ал. Батенберг ". Сигнал към " Спешна помощ " е подаден в 15:06ч. Още на 7-та минута в 15:14 ч. колата за спешна помощ е била на място. По предварителна информация Жорж Ганчев е бил контактен, само че с изострен, солиден инфаркт.

Жорж Ганчев остана в публичните показа като фехтовачът, който извърши политиката с нюанс. Жорж Ганчев, чието рождено име е Георги Ганчев Петрушев, е български политик, нееднократен претендент за президент, депутат, създател и ръководител на Българския бизнес блок. Завършва Британската академия по фехтовка и Театралния институт в Холивуд, Калифорния. През интервала 1973 - 1988 година се изявява като режисьор, сценарист в театъра, продуцент в киното и театъра на Англия и Съединени американски щати. По негови изказвания е създател на 7 кино сюжета в Холивуд, на пиеси, продуцирани в Холивуд, на книги и лирика. През 1970 и 1974 година е международен първенец по фехтовка при експертите. Изявявал се е и като артист.

В българския политически живот се включва интензивно след 10 ноември 1989 година Председател на Българския бизнесблок /БББ/ от неговото основаване на 24 ноември 1990 година Участва в изборите за президент през януари 1992 година и получава 17% от гласовете, което го подрежда на трето място измежду претендентите на първия тур. Известен е с колоританите си изявления в политиката и към сътрудниците си. Средно гимназиално обучение.

Председател на фирмените братства при БББ. Депутат от Варна в 37 Народно заседание Председател на Комисията по радио, телевизия и Българска телеграфна агенция в 37 Народно събрание януари-април 1995 година Кандидат за президент от БББ през 1992 и 1996 година В 38-то Народно заседание беше ръководител на парламентарната група на БББ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР