Жлезопътни работници в Гърция удължиха стачката си с още един

...
Жлезопътни работници в Гърция удължиха стачката си с още един
Коментари Харесай

Втори ден без влакове в Гърция и нови протести заради жп катастрофата

Жлезопътни служащи в Гърция удължиха стачката си с още един ден и по този начин страната още веднъж се оказа с блокиран жп превоз. Провеждат се и още митинги по отношение на, при която починаха 57 души.

Хиляди жители стачкуват против неналичието на държавен надзор върху сигурността на превоза и упрекват за случая както железопътната компания, по този начин и държавното управление.

" Федерацията предупреждаваше за проблеми от толкоз доста години, само че тя в никакъв случай не беше взета насериозно ", съобщи главният синдикат на железничарите, като изиска среща с новия министър на превоза. Той беше назначен малко откакто предшественикът му подаде оставка след случая.

Профсъюзът съобщи, че желае явен график за използването на протоколите за сигурност. Една от главните аргументи злополуката да се случи е това, че двата влака са се движили по един и същи коловоз. Вероятната индивида неточност обаче е единствено част от поредност от пропуски и немарливост, довела до нещастието.

59-годишният шеф на гарата в Лариса е задържан и е упрекнат в непредумишлено ликвидиране. В четвъртък гръцките управляващи разгласиха аудиозаписи, на които се чува по какъв начин един от машинистите на влака получава указания да пренебрегне алената светлина на светофар.

" С номер 47 преминавате аления първоначален светофар до светофара за влизане на Неон Порон ", се чува да споделя началникът на гарата.

" Василис, мога ли да потегли? ", дава отговор машинистът на влака, на което началникът на гарата споделя: " Тръгвай, тръгвай ".

Началникът на гарата в Лариса се яви в съда в четвъртък, като юристът му съобщи, че е " сломен от случилото се ".

" Малко е рано за изказвания, тъй като не разполагаме с цялата информация по делото. Клиентът ми пое своята отговорност съгласно функционалностите, които извършва. Но към този момент може да кажем, че не би трябвало да се фокусираме върху дървото, когато зад него се вижда цяла гора ", показва правният бранител на обвинения.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР