Живеем във времена, в които да имаш собствено просторно място

...
Живеем във времена, в които да имаш собствено просторно място
Коментари Харесай

10 начина да оптимизираме пространството у дома

Живеем във времена, в които да имаш лично пространно място за живеене, е скъпо наслаждение. Друг проблем е, че актуалният човек разполага с извънредно доста (безполезни) движимости. За жал консуматорското ни мислене затрупва освен домовете, само че и мозъците ни, единствено че това е напълно друга тематика за размисъл.

Да се върнем към основната ни тема – усъвършенстване на пространството. Трябва ни тактика по какъв начин да вършим по този начин, че да събираме всичко, без къщичките ни съмнително да наподобяват на студентски бърлоги.

В идващите редове, ви представям един проект за деяние, несъмнено в 10 точки, който е плод на персонален опит и, несъмнено, известна доза четене. Нека забележим какво имам да ви предложа.

1. Използвайте кутии за предпазване

Да кажем, че имате необятно бюро, под което няма нищо друго, с изключение на тялото на вашия компютър и премного място за краката ви. Можете да употребявате оставащото свободно пространство, като сложите подобаваща кутия за предпазване. Има такива във всевъзможни размери, дизайни и цветове, тъй че няма да ви е мъчно да си изберете. В този спонтанен долап, можете да държите част от зарядните си устройства, USB кабели, външната памет… или канцеларските материали – кламери, бележници, папки. А може и да приберете документите си или старите лекции.

Ето ви и различен образец за потребление на кутии за предпазване – рафтовете в дрешника и това необятно пространство, в което закачате облеклата. За рафтовете е ясно – можете да употребявате класьори и кутии за подбиране на бельото, домашните облекла и по този начин нататък. По-интересно е какво можете да извършите с необятната му част без лавици. Там, можете да подредите в кутии за предпазване на обувки всичките си чифтове, тъй че да спестите доста място и да виждате ясно с какво разполагате. Вариантите са доста, само че тези два са много практични.

 10 метода да усъвършенстваме пространството вкъщи

2. Използвайте стената

Хрумвало ли ви е, че можете да употребявате стената в кухнята, с цел да освободите пространство в някой долап? Просто би трябвало да инсталирате закачалки по стените (продават се чудесни такива без продупчване и задоволително устойчиви) и слагате черпаците, ръкохватките, щипките. Можете да поставите даже тиган, дъска за рязане и ренде. Освен това, можете да употребявате този трик, с цел да декорирате и по този начин да постигнете два резултата по едно и също време – икономисване на пространство и хубав интериор.

3. Използвайте разтегателен диван вместо спалня

Сигурна съм, при тези думи, в съзнанието ви незабавно изплуват неприятни мемоари от преспиване върху криви и неуместни дивани с пружина. Е, пазарът към този момент изобилства от такива, които разполагат със напълно различен механизъм, който ги трансформира в комфортни спални, без да основава и грам усложнение при разпъването. Просто диванът ви усилва размера си доста, без да трансформира мекотата си. Този способ за усъвършенстване е изключително подобаващ при едностайните и двустайни жилища. И не, че не сте се сетили сами за сходна концепция – значим е обаче типът на мебелите. Търсете такива с съвременен механизъм и ще се изненадате какъв брой може да е комфортно.

4. Превърнете бюрото си в маса за хранене… или масата в бюро

Този tip е измежду обичаните ми. Ако нямате място за бюро и за маса, съчетайте ги в едно. Най-лесно можете да го извършите като поръчате на компания да създаде за вас правоъгълна или квадратна структура с размерите на бюро, която да може да се разгъва като маса. Или просто изберете подготвена такава, стига размерите да ви устройват. В първия случай обаче, е евентуално да можете да го извършите най-оптимизирано. Спирайки се на поръчковия вид, бихте могли да добавите и второ равнище изпод, на което да поставяте всякакви неща, с цел да са ви на разположение. А може би вие сте занаятчия и сте способни на такива чудеса?

5. Изберете спалня с пространство под нея

Да се спрете на рамка с шкафове или свободно пространство под механизъм за покачване, са две доста потребни решения. Там можете да държите чаршафи, одеяла, документи, принадлежности, кутии с обувки и сувенири, коледната елха.. описът е безконечен, а изгодите и преимуществата са безчет. Нещо привидно обикновено като това, може да ви убегне в хода на поправяне на новото ви жилище и да се окаже, че губите едно значително пространство от нехайство.

6. Сложете лавици по стените

Рафтовете по стените ви, могат да имат доста приложения. Можете да редите книги, декорации, цветя и даже да ги употребявате вместо катерушка за котките. Впрочем катерушките за котки постоянно са обемни и скъпи, тъй че това последно приложение е доста огромна хитрост. Възможен вид е и да си сложите двурафтова библиотека, директно граничеща с тавана на някоя стена, като просто ще би трябвало да употребявате стълба, с цел да достигате книгите. Като се има поради, че е напълно допустимо да сте прочели множеството екземпляри, надали ще ви се постанова да се качвате постоянно. С огромна степен на сигурност обаче, ще спестите доста пространство, а и ще наподобява много автентично.

7. Направете гардеробите/шкафовете високи до тавана

Тази точка се отнася най-много до хората, които вършат обзавеждането си по поръчка. Високите дрешници и шкафове на пръв взор може да ви наподобяват неуместни, тъй като би трябвало да употребявате средство да стигате до най-горните им елементи, само че в действителност са превъзходен метод за предпазване на движимости, без да би трябвало те да стоят от горната страна им и да наподобява разбъркано. Така или другояче, защо ви е това пространство над дрешника? За да наредите от горната страна куфари, които да би трябвало постоянно да бършете от прахуляк? Ако имате опция, направете тази инвестиция – по този начин домът ви ще наподобява по-подреден, а движимостите ви ще имат свое пространство без да ви пречат.

8. Превърнете дребната тоалетна в мини баня

За задачата ви трябват две неща – задоволително високо прагче при вратата, с цел да не изливате вода в коридора и преносим душ, обвързван към мини мивка (под която може да сложите и малко шкафче). Разбира се, това няма да е най-удобната баня на света, само че ще е отлично решение, когато сте доста хора, в летния сезон или когато имате посетители.

9. Сложете котешката тоалетна в долап

Продават се шкафове, в които да стоят котешките тоалетни по този начин, че да не се разхвърля съдържимото от тях по пода. Освен това, този трик ви икономисва място в банята, тъй като можете да поставите тоалетната в коридора до шкафа за обувки, без да има неприятна миризма или замърсяване. Ако този вид не ви подхожда, можете да си закупите закрита тоалетна с малка врата и специфична стелка, с цел да не се разпилява „ материал “. Котешката тоалетна, сложена в банята, от време на време основава много нечистотия и грижи с канализацията, тъй че се замислете над тези разновидности.

 10 метода да усъвършенстваме пространството вкъщи

10. Използвайте долап или полица в банята

Нямате килер или второ мокро помещение, където да държите препарати? Банята ви обаче не е дребна и в нея има задоволително празно пространство, с цел да вместите още нещо? Това нещо следва да е долап за баня (или етажерка), който към този момент е много публикуван в огромните (а и не само) вериги магазини. Висок и стеснен долап е доста добра алтернатива, защото не заема място, само че височината му разрешава да се поместят повече движимости.

Понякога не осъзнаваме какъв брой доста място можем да спестим, в случай че просто променим подредбата, прибавим нещо, премахнем друго, променим трето… Това е цяла просвета и си коства да се поинтересуваме преди да обзаведем жилището си или когато стартираме да се усещаме прекомерно притиснати към стените на към този момент съществуващото такова. Запретвайте ръкави и вадете кутиите!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР