Живеем в забързан свят, изпълнен с всякакви дразнители, работа и

...
Живеем в забързан свят, изпълнен с всякакви дразнители, работа и
Коментари Харесай

Да накарате някого да се влюби във вас е по-лесно, отколкото си мислите

Живеем в забързан свят, изпълнен с всевъзможни дразнители, работа и шумотевица. И даже в многомилионния град едно от най-трудните неща се оказва да се свържеш същински с друго човешко създание.

Какво ще кажете, в случай че има един простоват метод да опознаеш някого за нула време?

Сигурно ще кажете: " Дайте го насам! "

Неотдавна " Ню Йорк Таймс " писа за едно любопитно проучване, направено от психолога Артър Арон преди повече от две десетилетия. В изследването, Арън съумява да накара двама непознати да се влюбят в лабораторни условия, като ги кара да отговорят на 36 въпроса и да създадат едно просто нещо - да гледат другия в очите в продължение на четири минути.

Вдъхновявайки се от тази публикация, YouTube каналът SoulPancake взема решение да подложи няколко двойки на теста с погледа, с цел да видят дали това ще им помогне да основат по-силна връзка между тях.

Няколко двойки, намиращи се в разнообразни етапи на връзката си (от изцяло непознати до дългогодишни брачни партньори), били помолени да вземат участие и да се гледат в очите в продължение на четири минути.

В началото множеството участници се чувствали неудобно, само че в последна сметка прекарването им е било занимателно. Те споделят, че опитът е съумял да усили близостта посред им.

" Колко е прелестно просто да седнал съм тук и като никой път да виждам жена ми, без да приказваме за работа, пари и обстановки ", споделя един от участниците.

Вижте видеото тук.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР