Жителка на Москва е била задържана за палежа на BMW

...
Жителка на Москва е била задържана за палежа на BMW
Коментари Харесай

Московчанка подпали кола на служител от Генщаба. Мислела, че помага за победата


Жителка на Москва е била арестувана за палежа на BMW X6 на заместник-началника на 8-мо Управление на Генералния щаб на Русия, отговарящо за военната цензура в медиите, Евгений Секретарьов заяви порталът Baza. Задържаната Елена Белова била въвлечена в палежа по сюжет, сходен на този на ало-измамниците у нас за „ помощ на органите на реда “, като до последно дамата била уверена, че по този метод поддържа „ специфичната интервенция “ и се бори за успеха на Русия.

Колата на Секретарьов е била паркирана край дома му на Ленинградското шосе, когато ненадейно избухнала в пламъци. На мястото на произшествието преди този момент била видяна жена, която заляла с бензин багажника на джипа и го запалила. Заради позицията на Секретарьов, който следи в медиите да не се появят неправилни информации за т. н. специфична военна интервенция, похищението против автомобила му било признато като офанзива против службата. Моментът на подпалването и последвалият гърмеж били записани на видеокамерите на прилежащ вход.

 

 

Скоро проверяващите стигнали до подпалвачката Елена Белова. Както изяснило следствието, при подготовката на палежа, по време на подпалването и до задържането ѝ Белова живеела с мисълта, че взе участие в специфична интервенция по обезвреждането на проукраински терористи, свързани с полка „ Азов “.

Според близки на дамата през последните дни тя се държала необичайно, била не на себе си и непрекъснато говорела с някого по телефона. Оказало се, че през това време е била на „ каишка “ или на елементарни измамници, или на сътрудници на ВСУ и украинското разузнаване.

Първоначално Елена Белова получила позвъняване с белезите на класическа машинация – помощ за битка с фантомни бандити. За да помогне на органите трябвало да изтегли заем от 1 милион рубли.

После ѝ оставили задача да „ помогне на съветските военни “ и да изгори автомобил, въпросната кола на Секретарьов. През цялото време и при самото и задържане от съветските полицейски органи Елена била на линия с подстрекателите, които я убеждавали, че тия, които идват да я арестуват, са бандити и тя би трябвало да им съобщи „ Поздрави от Азов “. Което и Белова направила – предала на същинските служители на реда поздрави: „ Снимай, снимай! Азов – мощ! “

 

 

Близките на подпалвачката считат, че Белова е попаднала под внушаемост на мошеници. Според фамилията ѝ тя изрично „ поддържа спецоперацията “ и в никакъв случай не би тръгнала да подпалва кола, още повече на боен шеф. След няколко часа престой в ареста Елена Белова е била освободена, оповестява Baza.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР