Жителка на английския град Брейнтрий, графство Есекс, настинала. Жената си

...
Жителка на английския град Брейнтрий, графство Есекс, настинала. Жената си
Коментари Харесай

Жена заспа след настинка, мозъкът ѝ зачеркна 20 години живота ѝ

Жителка на британския град Брейнтрий, графство Есекс, настинала. Жената си легнала и не запомнила събитията от последните 20 години от живота си, в това число сватбата си и гибелта на родственици, заяви New York Post.

43-годишната британка Клеър Мъфет-Рийз, се срещнала със брачна половинка си Скот в механа през 1995 година Оттогава те постоянно били дружно.

Двойката се дами през 2008 година Те имат синове Джак и Макс. Жената работела като журналистка и съчетавала родителските отговорности с изявленията с известни персони.

През 2021 година животът на англичанката обаче се трансформира радикално.

Един ден тя се почувствала зле и си легнала рано, мислейки си, че е настинала. На идната заран синът ѝ се опитал да я разсъни, само че не съумял.

Жената била откарана в болница и била сложена на уред за командно дишане. По-късно я преместили в профилирана клиника.

След поредност от проучвания невролозите удостоверяват, че пациентката има инфектиране на мозъка, породено от енцефалит.

Съпругът и родителите ѝ били посъветвани да се приготвят за най-лошото. Лечението обаче дало резултат и след 16 дни пациентката била изключена от вентилационния уред.

"Един от първите въпроси, които зададох, беше "Как са котките? ", споделя англичанката.

Казали ѝ, че са били евтаназирани: едната преди доста години, другата седмица преди да се разболее. Така станало ясно, че Мъфет-Рис е не запомнила 20 години от живота си.

Англичанката разпознала всичките си другари и родственици, само че не помнила доста събития.

„ Не знам по какъв начин Скот би се справил със обстановката, при която го одобрявам за чужд. Беше толкоз необичайно да се виждам в огледалото и да виждам бръчки, които не помнех “, признава дамата, която изгубила паметта си.

Знаеше, че има деца, които обича, само че не можеше да си спомни по какъв начин ги е родила, техните рождени дни, първите им дни в учебно заведение, какво харесват и какво не.

Скот сподели на жена си фотоси от ваканциите и от сватбата. Мъфет-Рис не си спомняла всичко това.

Невролозите приписват загубата на паметта на постоянно срещан непряк резултат от енцефалит. Нямало гаранции, че споменът в миналото ще се върне.

„ Ридаех в ръцете на брачна половинка си, когато той ми сподели, че чичо ми Майкъл умрял от рак преди три месеца, чичо ми Питър умрял от сърдечен удар преди седем години, а братовчедка ми Таш е умряла през 2018 година “, споделя дамата.

След пет седмици в болничното заведение, англичанката бива изписана. Децата ѝ обаче нямали право да я посещават поради пандемията.

Съпругът ѝ трябвало да излезе в отпуска, с цел да се грижи за нея.

Жената нямала спомен за съществуването на COVID-19 и била ужасена, когато научила за офанзивите на 11 септември 2001 година и атентатите в Лондон през 2005 година

„ Сега съм доста по-добре, само че следва дълъг път на възобновяване. Спя неприятно през нощта, имам болки при вървене и сърбеж. Трябваше да се сбогувам с шофирането в продължение на две години и не мога да сготвям сама “, споделя тя.

Съпругът ѝ непрекъснато ѝ припомня да си вземе медикаментите и я поддържа, когато изпитва мощни болки. Синовете ѝ също са съпричастни към заболяването и описват на майка си за обичаните си филми и пътувания до Испания при баба и дядо си.

„ Всеки ден узнавам нещо ново за тях, да вземем за пример каква храна и музика харесват “, споделя англичанката.

Жената последователно стартира да написа още веднъж и се върнала на работа.

По-рано беше обявено, че жителка на британския град Уестърхам, графство Кент, излязла от кома, научила от други за Коронавирус пандемията и била доста изненаданa.

Tя претърпяла припадък, вследствие на което изгубила схващане и попаднала в болница, след което седем месеца от живота ѝ били изтрити от паметта ѝ.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР