Жителите на врачаснското село Девене готвят протест заради камионите, които

...
Жителите на врачаснското село Девене готвят протест заради камионите, които
Коментари Харесай

Девене се вдига на бунт срещу ТИР-овете, местните готвят блокада на пътя

Жителите на врачаснското село Девене готвят митинг поради камионите, които всекидневно минават по улиците. Хората заплашват с обсада на пътя II-13, по който минава тежкотоварния трафик, отклонен поради затворения сектор на Е-79 сред Мездра и Ботевград, сподели кметът Николай Мицов.
Трафикът минава през селото от 22 юни, когато от Агенцията „ Пътна инфраструктура “ не разрешиха прекосяването на тежки камиони през „ Петрохан “.
Пътят обаче не е завършен. Ремонтът му е почнал през 2021 година, само че има положен единствено един слой асфалт. Улиците, които вършат кръстовища с него, също не са довършени, единствено са фрезовани и изоставени. За няколкото дни, през които минават камионите, към този момент има хлътнали сектори на местата, където са тръбите на ВиК.
Хората са мощно обезпокоени, защото къщите им се тресат непрекъснато от тежките транспортни средства и има към този момент напукани здания, сподели още Мицов. По думите му поданици са преброили единствено за час 110 камиона, минали през селото. Според него вибрациите са спомогнали да се наклонят и два стълба от електропреносната мрежа, намиращи се наоколо до учебното заведение. 
Допълнителен проблем е основал и поройният дъжд, който е отнесъл част от асфалтовата настилка в края на селото по посока Борован. Дъждът е отнесъл и елементи от дворове в най-ниската част на селото.
Според импортираното съобщение при кмета за идния митинг, който се чака на 1 юли, хората са недоволни от това, че липсват табели, ограничаващи скоростта, няма и положени „ спящи служители на реда “. Те са обезпокоени и че речното корито не е почиствано от наводнението през 2014 година, а дигата не е довършена, което може да докара до ново огромно злополучие, поради непрекъснатите превалявания в последно време, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР