Жителите на две от пограничните села – Лесово и Гранитово,

...
Жителите на две от пограничните села – Лесово и Гранитово,
Коментари Харесай

Селата Лесово и Гранитово на бунт, ако закрият полицейския участък

Жителите на две от пограничните села – Лесово и Гранитово, са подготвени да вдигнат протест, в случай че бъде закрит полицейският пункт. За желанието на властта първи заяви.

Преди време имаше всякаква престъпност – палежи, грабежи и какво ли не. Тук сме на границата – в този момент има и мигранти. Нещата радикално се трансформираха, откакто проработи полицейският пункт, обявиха в ефира на bTV кметовете на селата Димитър Бившев и Христо Гечев.

Жителите са безапелационни, че ще създадат жива верига и ще спрат придвижването на коли от Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово.

Никой не ме уведомил, че ще закрият полицейския пункт, сподели кметът на Лесово Бившев. Той изясни, че от ОД на Министерство на вътрешните работи в Ямбол му споделили, че измененията ще са един тип усъвършенстване. Мотивът бил, че в този регион е ниска престъпността.

Гордеем се с това, само че мигрантският напън и инфлацията ще върнат престъпността тук, добави кметът на Гранитово.

Според него в селата би трябвало да има служители на реда, с цел да бъдат хората спокойни. Някои работят на смени, прибират се по мрачно. Имаше престъпност, само че с помощта на служителите на реда това спря. Хората желаят да има служители на реда в региона – за каквото сме търсили униформените, са помагали. Тук има възрастни хора, които живеят сами.
Има по 1000 тираджии, които пият, бият се – плашат локалните хора – би трябвало служители на реда да има, споделя Гечев.

От Министерство на вътрешните работи дали отговор, че за момента няма да закриват полицейския сектор, само че в случай че това се случи, ще спрат придвижването.

Не може да са проблем 5000 лева на месец за 5-има служители на реда, ядосан беше един от жителите на Лесово.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР