Жители на Шанхай - мегаполис с население от 25 млн.

...
Жители на Шанхай - мегаполис с население от 25 млн.
Коментари Харесай

Жители се биха с полицаи, искали да превърнат домовете им в карантинни помещения

Жители на Шанхай - мегаполис с население от 25 млн. души и основен финансов център на Китай, се сбиха с служители на реда, които ги принуждават да предадат домовете си за карантинни пространства за инфектирани с ковид. Публикувани видеоматериали демонстрират възходящото неодобрение в града, осведоми БГНЕС, като цитира английския " Гардиън ".

Жителите, които са затворени от края на март поради политика за нулево разпространяване на COVID-19, се оплакват от дефицит на храна и от чиновници, които ги принуждават да се настаняват в централни карантинни пространства. Късно в четвъртък в обществените медии бяха публикувани голям брой видеоклипове, на които се вижда по какъв начин жителите на един комплекс крещят против редици от чиновници, държащи полицейски щитове, до момента в който служителите на реда се пробват да пробият кордона им, заяви БНР.

В един от клиповете се вижда по какъв начин служителите на реда правят няколко ареста, до момента в който жителите ги упрекват, че удрят хора. На назад във времето се чуват и крясъци и рев. Случайни минувачи вадят телефоните си, с цел да снимат сцената. Причината за случая е предписание на управляващите 39 семейства да се изнесат от комплекса, с цел да могат хора с COVID-19 да бъдат настанени там " за да се отговори на потребностите за попречване и надзор на епидемии ", съгласно Zhangjiang Group – компанията строител на жилищния комплекс. " Това е полуда ", споделя пред " Гардиън " един от жителите на региона. " Никога не сме мислили, че това може да се случи в Шанхай. Нима към този момент не сме прозорецът на Китай към света? Нима бюрократите в Шанхай не се срамят от това, което се случва в нашия град през последните седмици? "

В един от видеозаписите се вижда по какъв начин някои поданици са коленичили на земята и молят полицията да спре. Китайските интернет цензори бързо се намесиха, с цел да изчистят доказателствата за конфликта от китайските уеб сайтове за обществени медии. Въпреки напъните за заглушаване на недоволството онлайн сходни видеоклипове не престават да се споделят измежду жителите. Те се появиха и в платформи, които са неразрешени от китайските регулаторни органи, като Twitter и Фейсбук. Днес Шанхай заяви за лек спад на новите случаи на Коронавирус заразяване, като броят им е над 23 000. Предишния ден случаите бяха 27 000. Голяма част от града към момента е под строга обсада. През последните няколко седмици жителите на Шанхай изляха гнева си в обществените медии поради дефицита на храна и контролиращите ограничения като делене на инфектираните деца от родителите или да вземем за пример убийството на домакински любим – куче корги, от здравен служащ. Властите оповестиха, че градът " ни минимум няма да се отпусне ", подготвяйки повече от 100 нови карантинни пространства, в които да бъде одобряван всеки с позитивен тест, без значение дали има признаци или не.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР