Жители на бургаското село Маринка планират днес блокада на международния

...
Жители на бургаското село Маринка планират днес блокада на международния
Коментари Харесай

Жителите на бургаското с. Маринка с блокада на пътя заради проблеми с водата

Жители на бургаското село Маринка възнамеряват през днешния ден обсада на интернационалния път, минаващ през селището. Недоволството е поради чести ВиК повреди и прекъсване на водата. Предвижда се придвижването към методите на Бургас и Малко Търново да бъде спряно сред 10 и 10.15 часа.

Често прекъсване на водата и загуби по остарялата водопреносна мрежа са повода за митинга на жителите на Маринка, изяснява кметът Любомир Узунов , като добавя:

" Качеството на водата, тръбопровод, канализация, повредите - това са нещата, на които като основа стъпваме и си настояваме по отношение на заплащането на кубик за една по-нормална услуга ".

Преди месец локалните изпращат подписка и тъжба до ВиК сдружението, само че към този момент тя е без отговор. Затова жителите се решили на по-драстични дейности в разгара на летния сезон.

" Първото протестно шествие ще спрем придвижването малко, само че задоволително, тъй като очевидно единствено посредством тъжба подписка няма да се случат нещата.. Ако няма разговор, ние сме декларирали, че   блокадата ще продължава по-дълго ".

Протестът е безпочвен, съобщи представителят на ВиК сдружението в Бургас Димитър Гюров. По думите му проблемите с водоснабдяването в село Маринка са незначителни:

„ В село Маринка има отстранени 7 повреди от 1 май до 30 юли “. На какво се дължат повредите:

„ Слаби връзки, пръсване на тръбопровод, аргументите са десетки, само че не виждам причина поради седем повреди през последните три месеца хората да стачкуват и то да стопират интернационалния трафик сред Бургас и Малко Търново “.

Протестното шествие ще блокира кръстовището към село Твърдица за 15 минути. Обявеният начален час е 10.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР