Жил Симон изрази възхищението си от факта, че Рафаел Надал

...
Жил Симон изрази възхищението си от факта, че Рафаел Надал
Коментари Харесай

Жил Симон: Рафа и Новак са по-силни от останалите дори когато са контузени


Жил Симон изрази възхищението си от обстоятелството, че Рафаел Надал и Новак Джокович могат да печелят трофеи от Големия шлем даже когато са контузени. На миналогодишния Ролан Гарос испанецът победи макар мощните болки в крайници, до момента в който на шампионата в Мелбърн предишния месец Джокера трябваше да играе с контузия в подколянното сухожилие, която получи в Аделаида.

Симон бе посетител в един от стриймовете на Гаел Монфис в Twitch, като по време на предаването разяснява достиженията на Матадора и Джокера и напомни няколко случая, в които самият той е бил в сходна обстановка.

„ През годините хората доста пъти са ме виждали да играя контузен на осминафинали на Големия шлем. На едно от участията ми на Australian Open ми се наложи да заедно съм с патерици, защото изкълчих глезена си в мача против Ришар Гаске, само че все пак стигнах до трети кръг. Трети или четвърти кръг – това беше равнището ми. Понякога успявах да го доближи макар някои травми. Нивото на Рафа и Новак обаче е да печелят трофеи от Големия шлем. Понякога съумяват да го създадат даже когато играят на 70 % от опциите си “ – разяснява някогашният №6.

Симон съобщи, че способността на Надал и Джокович да печелят най-големите мачове, даже когато не са изцяло здрави физически, е нещо, което в допълнение обезкуражава техните съперници.

„ Понякога имахме възприятието, че Новак и Рафа се майтапят с нас, тъй като твърдяха, че са контузени и няколко дни по-късно печелеха купа от Големия шлем. Но, както споделих, това е тяхното равнище. Те превъзхождат останалите толкоз доста, че могат да побеждават даже когато са с контузии. Те просто са по-силни от другите “ – безапелационен е двукратният четвъртфиналист от Големия шлем.

Джокович продължава да лекува травмата си, като се чака да се завърне на корта за ATP 500 конкуренцията в Дубай (27 февруари – 4 март). От своя страна Надал също се възвръща от контузия, като декларираната от екипа му цел е испанецът да взе участие на започващия на 8 март Мастърс шампионат в Индиън Уелс.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР