Женският национален волейболен отбор на Сърбия се оказа в доста

...
Женският национален волейболен отбор на Сърбия се оказа в доста
Коментари Харесай

Сърбия окуця преди Евроволей 2017 за жени

Женският народен волейболен тим на Сърбия се оказа в много сложна обстановка по време на подготовката за Европейското състезание в Азербайджан и Грузия. Седем състезателки от отбора се борят с разнообразни контузии 8 дни преди шампионата на Стария континент. Това тормози изключително доста селекционерът Зоран Терзич.

Основният проблем на Сърбия са разпределителките. Както се разбра Ана Антонийевич бе хваната с допинг. По това време младата вяра на тима Бояна Живкович изкълчи глезена си в контрола против Турция и към този момент е под въпрос за шампионата. Центърът Милена Рашич пък не тренира за известно време поради фрактура на ходилото, Катарина Лазович има спукана кост на ръката. Бояна Миленкович е с разтегнато сухожилие, до момента в който Бранкица Михайлович и Саня Малагурски се борят с травми в региона на глезените.

" В момента имам единствено една разпределителка разполагаем - Сладжана Миркович. Ситуацията е в действителност неприятна, имаме доста проблеми. За страдание, всичко ми припомня за Лондон 2012 (б.р. тогава също седем волейболистки пропуснаха Олимпиадата поради контузии). Дори и останалите девойки тук имат здравословни проблеми. Трябва да останем спокойни, да работим интензивно и да мислим за Европейското състезание. Нашите упоритости няма да се трансформират, целим се в медалите ", показа Терзич пред сръбските медии.

Утре и в неделя (16 и 17 септември) Сърбия ще изигра две контроли против България в Белград, които ще бъдат последните инспекции на отбора преди Европейското състезание. На Евроволей 2017 пък сръбкините са в Група D дружно с Холандия, Белгия и Чехия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР