Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Хиперкарът

...
Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Хиперкарът
Коментари Харесай

Новото Bugatti не е по-мощно, но е много по-бързо

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Хиперкарът Bugatti Chiron най-сетне получи първата си специфична версия. Тя носи обозначението Sport, само че за разлика от специфичната версия при Veyron, тази не е с изменена мощ на мотора.



Агрегатът е оставен без изменение. Той е осемлитров, W-образен шестнайсетцилиндров и разполага с четири турбокомпресора. Мощността му е 1 500 конски сили, а оптималната скорост на автомобила е електронно лимитирана на 420 км/ч.



Новото Bugatti Chiron Sport обаче е с 18 кг по-леко от общоприетата версия, като в структурата му е употребявано много по-голямо количество въглерод. От въглеродни сплави са направени даже джантите на колата.



Другите промени включват пренастроени кормилно ръководство и система за векторна двигателна сила, както и по-твърди пружини. Резултатът е доста възстановяване на управляемостта на автомобила.



От компанията споделиха пред публицистите в Женева, че са тествали нововъведението на пистата в Нардо и тя е посочила време на обиколка, което е с цели 5 секунди по-добро от това на общоприетия модел.



Bugatti Chiron Sport ще бъде създаден в лимитирана серия. Цената на Bugatti Chiron Sport ще е 2.65 млн. евро, което е с 250 000 евро повече в сравнение с сумата за общоприетия Chiron. От Bugatti обявиха обаче, че през 2019-а ще има и по-мощна версия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР