Жълт код за валежи с гръмотевици обяви НИМХ за 17

...
Жълт код за валежи с гръмотевици обяви НИМХ за 17
Коментари Харесай

Проливни дъждове и гръмотевици в 17 области, опасност от наводнения -

Жълт код за превалявания с гръмотевици разгласи Национален институт по метеорология и хидрология за 17 от 28-те области в страната. Жълт код значи евентуално рисково време. В " зелено " (без риск) са София, Видин, Перник, Кюстендил, Благоевград, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич.

Във всички останали ще има обилни краткотрайни превалявания и гръмотевици, сочи прогнозата за времето. За денонощието ще паднат количества до 25-30 mm. Остава заплахата от поройни наводнения. Значителни ще са количествата в Предбалкана и Южна България.

Жълт е кодът и по морето. Вълнението му ще е 3-4 бала.

Ще духа слаб до сдържан, в източните региони краткотрайно мощен север-северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат сред 22° и 27°, в София - 21-22°.

В планините ще бъде най-вече облачно с превалявания. Ще има и гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, на доста места с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан до мощен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 21°-23°.

Атмосферното налягане още малко ще се увеличи и ще приближи междинното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 3 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 14 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и изгрява в 18 ч. и 54 мин. Фаза на луната: два дни преди пълнолуние.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР