Изявленията на Вашингтон за евентуални доставки на ракети MGM-140 ATACMS

...
Изявленията на Вашингтон за евентуални доставки на ракети MGM-140 ATACMS
Коментари Харесай

Москва съзря опит за психологическа война в обещаните от САЩ ракети с дълъг обсег на Киев

Изявленията на Вашингтон за възможни доставки на ракети MGM-140 ATACMS с обхват от 310 км на Киев са част от психическа война. Това съобщи съветският заместител външен министър Сергей Рябков, написа, базирайки се на ТАСС.

" Това е детайл на психическа война, непрекъсната и засилваща се хибридна война на водения от Съединени американски щати групов Запад против Русия ", акцентира високопоставеният посланик.

Той напомни, че съветската страна неведнъж е заявявала, че ескалацията е " най-опасният път ", който може да докара до непредсказуеми последици.

Рябков уточни, че сега обстановката не е удобна за установяване на нова дата за съвещание на руско-американската консултативна комисия по Договора за понижаване на стратегическите оръжия (СТАРТ).

" Настоящата обстановка е обезсърчаваща за установяване на нова дата, изключително като се има поради тази наклонност на ескалация както в дейностите, по този начин и в реториката на Съединени американски щати ", акцентира той.

По негови думи Съединени американски щати непрестанно предизвикат Русия.

Те чакат момента, в който нашата реакция може да докара до някакво разстройване, което сигурно няма да се случи, само че обстановката, атмосферата също е значимо нещо, означи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР