Известният кримигерой и екслейтенант на Митьо Очите - Георги Джендов

...
Известният кримигерой и екслейтенант на Митьо Очите - Георги Джендов
Коментари Харесай

Човек на Очите с нова версия за въргал в Бургас

Известният кримигерой и екслейтенант на Митьо Очите - Георги Джендов внезапно смени показанията си за екшъна в Морската градина, при който бе атакуван с тейзър от тогавашния си съкилийник Георги Недялков – Дългия в края на април м.г.

В първичния разпит пред органите на реда Джендов декларирал, че разногласието зародил след груби квалификации на расова основа по отношение на личността му, оповестяват от " Флагман ".

„ Каза ми ром, замърсен ром, друго не ми сподели. Аз го попитах какво става, само че той си отпътува без да обясни”, разказал пред проверяващите 42-годишният бургазлия. Вследствие на мелето Джендов получил две порезни рани в региона на главата и едно охлузване сред тях.

Интересното е, че броени дни след случката, тогавашният гард на Митьо Очите - Георги Джендов, който е със спортно телосложение и солидна фигура, и мъчно би могъл да бъде повален, получи страхова невроза и промени показанията, като съобщи, че е бил заплашван с ликвидиране и се страхувал за живота си.

Интересно е и че единственият очевидец на спречкването сред двамата мъже също към този момент не си спомня какво тъкмо се е случило.

През март очевидецът на драмата, който също обича да поддържа тялото и духа си в юношески жанр, съобщи пред съдийския състав, че в действителност нищо не бил видял и уточни, че не си спомня дали въобще Дългия е индивидът, който е нападал Джендов в Морската градина.
Всъщност Джендов и Георги Дългия са познати фигури от ъндърграунда. Имената им нашумяха най-много с всеобщото сборичкване в созополската дискотека „ Бикини”, където компанията им опита да респектира личния състав на заведението. Впоследствие, макар приложените записи от видеокамерите и ясното идентифициране на участниците в багра, до правосъден развой не се стигна.

Джендов и част от неговите хора прекараха известно време в ареста, само че след това бяха пуснати и оневинени. Малко след този случай почнали дрязгите сред двамата приятели и връзките им се обтегнали. Причините за " разлъката " остават неразбираеми за обществото. Преквалифицирането на обвиняването е постоянно срещана процедура в сходни проблеми, изключително, когато става дума за междуличностни връзки.

Проверка в масивите на Районния съд откри, че делото ще се гледа на следващия ден при арбитър Бушандрова и се чака да стане ясно дали ще бъде приет за отговорен.

Припомняме още, че Георги Джендов е знаково име, той е апетитен за началник на група за специфични поръчки и е с изтърпяна присъда като част от групата за наркоразпространение на Димитър Желязков-Митьо Очите.

В началото на 2008 година Джендов подписва съглашение с прокуратурата и получава 3 години и 6 месеца и въпреки че съгласно държавното обвиняване да началник на група за специфични поръчки, действително Джендов не изкарва и година в пандиза.

Той е измежду първите от бандата, които излизат на независимост. Бургазлията е пуснат през ноември 2008 година, като претекстовете на съда за това са, че към излежаването на времето в пандиза са прибавени месеците в ареста, до момента в който тече следствието по делото и предишни арести.

Джендов има още провинения. Той се забърква в съществени неприятности при започване на септември 2004 година Тогава бургазлията е закопчан дружно с още 3 индивида. Според ОД на Министерство на вътрешните работи групата атакувала служител на реда, отзовал се на сигнал за побой в дискотека в сунгурларското с. Порой.

Служителят на реда се легитимирал, само че без значение от това четиримата се нахвърлили върху него. Униформеният бил заставен да се скрие в патрулката, само че Джендов и останалите почнали да трошат возилото с железна тръба. Те блъснали служителя на реда и се пробвали да му лишават оръжието. При самоотбрана той гръмнал Джендов в рамото. Нападателите избягали с автомобил " Додж ", само че по-късно са арестувани в Бургас.

Към този миг Джендов бил с висящо следствено дело за обезчестяване от 2000 година

Към момента на ареста за мелето в дискотека " Бикини " през 2017 година, Джендов се води оправдан за всички тези закононарушения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР