Известният журналист Иван Нанков постави чрез OFFNews притесненията си относно

...
Известният журналист Иван Нанков постави чрез OFFNews притесненията си относно
Коментари Харесай

Шефът на колоезденето: Изтърбушиха ни 4-5 кмета, но Обиколка има, ще има и победител

Известният публицист Иван Нанков сложи посредством OFFNews терзанията си по отношение на заплахата от обезличаване на Обиколката на България, едно от най-старите колоездачни надпревари в света изобщо. Даваме незабавно право на отговор на Евгени Димитров, шефът на Български колоездачен съюз, прочут и като някогашен народен представител. 

Ето какво сподели Евгени Димитров:

Ще стартира отдалеко с организацията на Обиколката, която започва преди година. Смятахме да разтеглим, да я създадем по-мащабна. Получихме уверенията на няколко кмета, че ще вземат стадии. Казано на диалект, " изтърбушиха " ни в последния миг. Става въпрос за 4-5 града. Отказаха се и ни оставиха без време за реакция.

Така пристигна дойде концепцията за нововъведението за да я създадем по-атрактивна, тъй като е ужасно мъчно да привлечеш състезатели.  Първо, изтеглихме Обиколката на България тъкмо преди Световното в Норвегия. Така мнозина ще дойдат, с цел да създадат финален тест на формата си.

Второ, разделянето на две - Север и Юг, ще даде благоприятни условия на класни колоездачи да дойдат, с цел да завоюват точки от две надпревари. Но ще създадат разноски единствено за едно пътешестване, което също е атрактивно.

Победител ще има, без значение, че се водят генерални класирания в две надпревари, приети от Международната федерация по колоездене. Съответно, всяко едно от тях ще има извънредно класиране.

Още преди първото обаче Техническият комитет ще разгласи правилник, по който ще бъде избран сложен първенец от двете надпревари. Няма да се събират автоматизирано времена. Ще се точкуват етапни победи, спринтове, катерачи, млади състезатели, изобщо, всички обичайни  категории.

Отборите ще са осведомени авансово, тъй че ще знаят чудесно по какъв начин вървят и в конкуренцията за сложен първенец на Обиколката на България.

Не виждам смисъл от заяждания, това си е 66-ата Обиколка на България. Просто търсим по всякакъв начин способи за спасяването,  тъй като този спорт е в сериозно положение, като изключим планинското колоездене.

Средства липсват, спонсори няма, бюджетът ни от страната за цяла предходна година е 257 000 лв., от които 100 000 за Обиколката. Но вместо да разберем, че би трябвало да създадем надпреварата по-атрактивно, няма да се учудя, в случай че прогоним някой играч с нашите си вътрешни проблеми. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР