Известният актьор Веселин Калановски сподели в социалните мрежи, че като

...
Известният актьор Веселин Калановски сподели в социалните мрежи, че като
Коментари Харесай

Методи Лалов: Губещи общински предприятия разнасят с колички подаръци за общинарите

Известният артист Веселин Калановски показа в обществените мрежи, че като общински консултант от " Демократична България " е получил дарове за Коледа от Центъра за градска подвижност, от " Топлофикация София " и други общински предприятия.

" Потресен съм. Прекрасно и обикновено е да получиш картичка с пожелания, само че дарове на стойност сред 100 и 150 лв. - стенен календар, два първокласни бележника, прилична писалка, портативна WiFi колонка, слушалки за мобилен телефон и... не съм сигурен за коледна картичка. Има за всеки от общинските съветници и районните кметове, а допускам, че това не изчерпва листата. Представям си какви са пликовете за кмета и заместниците му. Хиляди левове за отзивчивост, или...? ", написа Калановски.

Столичният общински съвет има 61 съветници, кметът и заместниците му са 7, а районните кметове в София са 24.

Ръководствата на " Топлофикация София " ЕАД, дружество с задължения от близо 800 благ. лева и необслужвани заплащания към " Булгаргаз " и Центъра за градска подвижност - две сдружения със скандално ръководство, са затрупали стаята на общинските съветници в София с дарове. Има и бутилки с вино. Има и от " Софийска вода " АД и от други организации. Служители на общината ги разнасят с колички ", удостовери и Методи Лалов, ръководител на групата на " Демократична България " в Столичния общински съвет ".

Ние отхвърляме тези дарове, оповестиха от " Демократична България "

Лалов съобщи за " Дневник ", че съветниците от обединяването се отхвърлят тези дарове, тъй като въпросът не е какъв брой костват, а че са купени с пари на данъкоплатците.

" Искам да знаят софиянци по какъв начин се изразходват средствата, които заплащат всеки ден за превоз, както и за синя и зелена зона ", съобщи Лалов. Ние, общинските съветници от " Демократична България " не утвърждаваме тази процедура. Тя е в прорез с етичния ни кодекс. Затова няма да приемем " щедростта " с обществени средства на ръководещите общински сдружения, нито тази от сдружения, на които общината е отдала на концесия действия или се намира с тях в други връзки, свързани с обществен интерес.

" Топлофикация София ": Грозно е сдружението се употребява за политически цели

От " Топлофикация София " ЕАД обясниха за " Дневник ", че въпросните дарове за общината представлявали писалка, бележник и календар и били изпратени единствено на ръководителите на общинските комисии, а не за всички съветници.

" Страшно грозно е да се употребява за всевъзможни политически цели сдружението ", възмутиха се от " Топлофикация София ".

И даващите и вземащите очевидно не намират нищо неправилно да получат бутилка вино, Wi-Fi колонки, аудио слушалки и други Та това са дребни награди за големци, а последните заслужават доста, доста повече, нали, разяснява Лалов.

Тези разходи, съгласно него, са израз на разбирането на ръководещите общинските сдружения, че могат да вършат каквото си желаят с обществените средства, без значение, че са докарали или поддържат ръководените от тях сдружения в нежелано финансово положение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР