Известната руска телевизионна звезда Ксения Собчак заяви, че ще се

...
Известната руска телевизионна звезда Ксения Собчак заяви, че ще се
Коментари Харесай

Руската тв звезда Ксения Собчак се кандидатира за президент

Известната съветска телевизионна звезда Ксения Собчак съобщи, че ще се кандидатира за президент на изборите през март следващата година, предадоха международните организации.

"Като всеки съветски жител имам правото да се кандидатирам на президентските избори. Реших да се възползвам от това си право, даже и единствено тъй като съм срещу всички, които нормално се възползват от него ", декларира Собчак, представена от Франс прес, във видеоклип, оповестен на новооткрития уебсайт на нейната акция.

Известната водеща е щерка на Анатолий Собчак, кмет на Санкт Петербург през 90-те години. През 2011 и 2012 година тя се причисли към митингите против Кремъл в Москва, само че не насочи рецензии към президента Владимир Путин, който в миналото е бил заместител на татко й, отбелязва Асошиейтед прес.

Действащият президент Владимир Путин към момента не е декларирал дали ще се кандидатира за втори мандат, само че упованията са това да се случи.

По-рано опозиционният водач Алексей Навални предизвести Собчак, че с възможна кандидатура тя ще помогне на Кремъл, като раздели опозицията. Самият Навални е най-известният противник на Путин, отбелязва АП.

Ксения Собчак, от време на време наричана "руската Парис Хилтън ", е звезда на голям брой телевизионни излъчвания и основен редактор на фешън списание "Офисиел ", отбелязва Агенция Франс Прес. Ако има желание да се кандидатира като самостоятелен претендент, тя ще би трябвало да събере 300 000 подписа в поддръжка на кандидатурата си.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР