Известен крипто стратег предположи, че неотдавнашната банкова криза в САЩ

...
Известен крипто стратег предположи, че неотдавнашната банкова криза в САЩ
Коментари Харесай

Биткойн: Банковата криза ще тласне актива нагоре – InvestAnswers

Известен крипто пълководец допусна, че неотдавнашната банкова рецесия в Съединени американски щати е реклама за търговците, които се интересуват от Биткойн (BTC).

В неотдавнашно изявление за Crypto Banter анонимният хазаин на InvestAnswers съобщи, че съгласно него хората от ден на ден влагат в Биткойн, с цел да се предпазят от евентуалните последствия от банковата рецесия в Съединени американски щати.

Според стратега доста хора, претърпели Голямата криза от 2008 година, провокирана от банковата рецесия, в този момент гледат на Биткойн като на по-сигурно място за вложение на благосъстоянието си.

Той добави, че тези лица в последно време са се втурнали към пазара на криптовалути като доста от тях за първи път са навлезли в него.

Стратегът означи, че сега две групи хора влагат в BTC. Първата група се състои от лица, които от известно време се занимават с криптовалути и към този момент са осведомени с пазара. Втората група е формирана от нови участници на пазара, които се насочват към актива вследствие на опасенията, свързани с банковата рецесия.

, сподели стратегът.

Той допусна, че неотдавнашната банкова рецесия е предоставила една от най-хубавите реклами на Биткойн от Голямата криза през 2008 година насам. Той счита, че тази рецесия е убедила доста хора да влагат във водещата криптовалута, с цел да защитят благосъстоянието си от евентуална икономическа неустойчивост.

Въпреки неотдавнашната волатилност на пазара на криптовалути, Биткойн се показа удивително добре през последните няколко седмици. На 14 март той за малко надвиши границата от $26,000, откакто през миналата седмица падна до $19,000. Много вложители считат, че валутата е подготвена за още по-значителни облаги през идващите месеци, изключително откакто от ден на ден хора осъзнаят евентуалните изгоди от вложението в BTC.




Банковата рецесия от 2008 година

Банковата рецесия от 2008 година е породена основно от срутва на жилищния пазар в Съединени американски щати.

Банките отпускаха заеми на хора, които не можеха да си разрешат да ги изплащат, което докара до огромен брой просрочия на ипотечните заплащания. Тези просрочия провокираха внезапен спад в цената на обезпечените с ипотеки скъпи бумаги и други финансови принадлежности, обезпечени с тези ипотеки, което докара до загуби за банките и други финансови институции.

С повишаването на тези загуби банките все по-често избягваха да си отпускат заеми, което докара до заледяване на кредитните пазари. Това от своя страна докара до рецесия на ликвидността, при която доста банки и други финансови институции не можеха да получат нужното им финансиране, с цел да продължат да работят.

Кризата се задълбочи и от рискови финансови практики като несъразмерен ливъридж, комплицирани финансови артикули и несъответстващо контролиране на финансовата промишленост.

В последна сметка рецесията докара до банкрута на няколко огромни банки, в това число Lehman Brothers, и провокира международна криза, която продължи няколко години.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР