Изтребители на британските кралски военновъздушни сили са били вдигани два

...
Изтребители на британските кралски военновъздушни сили са били вдигани два
Коментари Харесай

Ескалация, британски изтребители прехванаха руски самолети

Изтребители на английските кралски военновъздушни сили са били вдигани два пъти в границите на 24 часа, с цел да прихванат съветски самолети, летящи покрай въздушното пространство на НАТО, заяви Министерството на защитата в Лондон, съобщи Агенция Франс Прес.

Базираните в Естония изтребители " Тайфун " на Кралските военновъздушни сили (RAF) и шведски изтребители " Грипен " са били задействани в четвъртък вечерта, с цел да " прихванат " съветски разследващ аероплан Ил-20 и изтребител Су-27, " летящи покрай въздушното пространство на НАТО и Швеция ", заяви министерството.



Руските самолети " не са спазвали интернационалните правила, като не са се свързали със съответните зони за информация за полетите ", само че " са останали в интернационалното въздушно пространство и са летели по професионален фасон ", добави министерството.

В петък " Тайфун " -ите още веднъж са били задействани, с цел да прихванат два съветски транспортни самолета, които летят на юг от континентална Русия към Калининград - съветски ексклав, вклинен сред членовете на НАТО Полша и Литва.

По-късно " Тайфуните " са пренасочени, с цел да прехванат " два бомбардировача Ту-22М и два изтребителя Су-30, летящи на юг от континентална Русия над Финския залив и Балтийско море.

Руските самолети още веднъж " не са съумели да се свържат по подобаващ метод с локалните служби за надзор на полетите ", съобщи ведомството.



Според изказването в ескортирането на съветските самолети са взели участие и финландски, шведски, португалски и румънски самолети.

" Тези прихващания са блестящо увещание, че английските военновъздушни сили са постоянно подготвени да пазят нашето небе и небето на нашите съдружници, а координираните дейности на няколко военновъздушни сили служат като ясна проява на цената на нашите интернационалните съюзи ", съобщи министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР