Изтръпване на ръцете и възможни причини Със сигурност всички са

...
Изтръпване на ръцете и възможни причини Със сигурност всички са
Коментари Харесай

Изтръпване на ръцете и 7 възможни причини за това

Изтръпване на ръцете и вероятни аргументи

Със сигурност всички са се сблъсквали с този проблем, който е съпроводен от чувство за леко изтръпване, парене. Обикновено този проблем поражда при стесняване на нервните окончания, кръвоносните съдове. Понякога изтръпването на ръцете може да бъде първият признак на съществено заболяване, което изисква здравно лекуване.

Възможни аргументи за загуба на сензитивност в ръцете
1.Шийна остеохондроза. Компресията на нерва в тази част на гръбначния дирек предизвика изтръпване на ръцете, главоболие, загуба на съгласуваност.

2.Множествена склероза. Поради увреждане на нервните мембрани на мозъка, гръбначния мозък, поражда нарушаване на прекосяването на нервните импулси. След което чувствителността на човек понижава, може да се появи изтръпване.

3. Тунелен синдром. Постоянно повтарящите се придвижвания на пръстите предизвикат образуването на отичане на сухожилията. Нервните окончания в каналите са притиснати, има чувство за изтръпване на ръцете.

4.Тромбоза на вените. Получените кръвни съсиреци забавят притока на кръв, заради това се забавя снабдяването с субстанции, нужни за вярното действие на крайниците. Тромбозата може да аргументи отичане, гангрена и кръвен съсирек. При най-малкото съмнение за тромбоза се предлага да се консултирате със експерт за цялостна диагноза и за назначението на съответна терапия.

5.Захарният диабет и анемията предизвикат закъснение на кръвообращението в крайниците, което предизвика изтръпване на ръцете.

6.Брахиалният неврит, разнообразни типове възпаления на брахиалните тъкани предизвикат мощна болежка, загуба на чувство в ръцете.

7.Инсулт. Смята се за най-опасната причина за изтръпване в ръцете. Ако изтръпването се следи освен в ръцете, само че и в краката, чести главоболия, проблеми със зрението, говора, комплицираност, наложително е да се консултирате с доктор.

Вижте още: Чаша вода с оцет и сол ще ви отърве от отрицателната сила

Ако ви тормози изтръпване на ръцете, най-добре е да се свържете с доктор, с цел да диагностицирате и установите повода за изтръпването. Навременно предписаното лекуване може да ви защищити от появяването на хронични болести.

Погрижете се за себе си и бъдете здрави!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР