Източниците обясниха, че Катар и Египет, които вече договориха едноседмично

...
Източниците обясниха, че Катар и Египет, които вече договориха едноседмично
Коментари Харесай

Израел и Хамас са отворени за ново примирие, но още изчистват разногласията

Източниците обясниха, че Катар и Египет, които към този момент договориха едноседмично помирение и освобождение на заложници предишния месец, упорстват за по-бързо снабдяване на филантропична помощ в линията Газа и за отваряне на контролния пункт " Керем Шалом " на границата сред палестинската територия и Израел, преди да стартират каквито и да било договаряния. И въпреки пунктът да е бил отворен, инспекции забавят доставянето на помощта, която към момента не е пристигнала в линията Газа.

Надеждите за преустановяване на огъня се усилиха през вчерашния ден, когато стана ясно, че ръководителят на израелското разузнаване е разговарял предходния ден с катарския министър председател, отбелязва Ройтерс.

От " Хамас " желаят да дефинират сами кои тъкмо заложници да пуснат, а израелските въоръжени сили да се изтеглят зад избрани линии.

Според цитираните египетски източници обаче Израел отхвърля да се изтегли и желае първо да види листата с хората за освобождение, преди да реши на какъв брой дълго преустановяване на огъня да се съгласи.

По-рано през днешния ден " Хамас " разгласи, че няма да освобождава повече заложници, в случай че няма помирение, а Израел ускори военната си акция в линията Газа, защото счита, че палестинското ислямистко придвижване не е склонно да пусне още от хората, които държи в крайбрежната територия от 7 октомври.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР