Източник: Нашите недоносени деца Как започва общуването? Кога проговаря детето?

...
Източник: Нашите недоносени деца Как започва общуването? Кога проговаря детето?
Коментари Харесай

Семеен център за недоносени деца с безплатни лекции за родители

Източник: " Нашите недоносени деца "

Как стартира общуването? Кога проговаря детето? Кое е "проблем "? Какво би трябвало да знаят родителите на недоносените бебета? На тези още доста други въпроси ще отговори логопедът Маргарита Габровска, която тази неделя (15 октомври) ще изнесе лекция за говорното развиване в София. Тя ще стартира в 11 часа в Семеен център за недоносени деца "Малки чудеса " .

Семинарът за родители е част от просветителните начинания на фондация „ Нашите недоносени деца “, предопределени за родители на малчугани, родени прибързано. Логопедичната терапия е едно от главните неща, с които те би трябвало да са осведомени, в случай че желаят да развият отзивчивите умения на своите деца още в ранна възраст. За тази цел Маргарита Габровска ще дава логопедични съвещания в фамилния център.

Семейният център за недоносени деца и техните родители ще бъде открит на 17 ноември. Той е съвсем оборудван и от октомври в него се организират разнообразни събития за недоносените и техните родители. Тази събота, да вземем за пример, ще се организира караоке „ Маргаритка “, където децата ще пеят обичаните си детски песнички.

Набирането на средства за фамилния център в София е един от огромните планове на "Нашите недоносени деца " . Сградата разполага с три пространства, в които се организират съвещания със експерти в региона на ранното детско развиване – психолози, логопеди, експерти по ранна детска намеса и двигателно развиване, музикотерапевт, консултанти по кърмене. В центъра родителите и техните деца ще могат да посещават и психотерапевтични групи, арт-ателиета, групи за игра, музикални занимания и други.

Свързани публикации.. Нашите недоносени деца: Бебе № 1101 0 Д-р Таня Праматарова: Грижата за недоносените у нас не е задоволителна 1 Кенгуру-грижа за недоносени бебета или по какъв начин прегръдката на мама и баща лекува? 0

Междувременно, фондацията оказа помощ за възстановяване на изискванията за недоносени деца в Сливен, Плевен, Пловдив и Русе. Чрез подаяние на стойност 2960 лева бяха закупени 8 стола за кенгуру грижа. Те ще се употребяват в неонатолигчните отделения на лечебните заведения, с което родителите на недоносени бебета ще имат по-добър контакт с децата си.

Повече за

Семеен център за недоносени деца "Малки чудеса " и фондация "Нашите недоносени деца " може да видите в едноименните им фейсбук страници.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР