Източник: IStock С модерни учебни бази и иновативни методи за

...
Източник: IStock С модерни учебни бази и иновативни методи за
Коментари Харесай

Битка за места във Варненския университет

Източник: IStock

С съвременни образователни бази и новаторски способи за образование Медицинския университет във Варна и тази година притегли забележителен брой студенти по медицина. Над 1400 са първокурсниците, които прекрачиха за първи път прага на образователното заведение, сред които 1060 са българските студенти и 350 са задграничните жители, които ще се образоват в англоезичните стратегии по специалностите „ Медицина “ и „ Дентална медицина “.

При сериозна конкуренция и с извънредно висок най-малък бал 7 претенденти са премерили сили и познания за 1 място в най-желаните специалности при българските студенти, а при задграничните - 3-ма са се борили за 1 място. Младежи от 53 страни от петте континента аплайваха за образование в англоезичните стратегии по медицина и дентална медицина в Медицински университет – Варна тази година. Сред признатите първокурсници има младежи от страни като Южна Корея, Швейцария, Япония, Кувейт, Съединени американски щати, Канада.

Обичайно максимален е броят на обучаваните студенти от страни, членки на Европейския съюз.

Свързани публикации.. Лапароскопски симулатор ще образова студенти в МУ-Варна 0 Лошите привички усилват риска от диабет при млади студенти 0 Сънна парализа - по-често срещана при студенти 0

Увеличаващият се брой задгранични студенти по медицина у нас е трайно възходяща наклонност. По данни на Национален статистически институт през образователната 2016/2017 година задграничните студенти са 12 916, което е с 13,5% повече по отношение на 2015/2016 образователна година. Най-голям е броят на задграничните студенти от Гърция - 26,9%, следван от тези от Турция - 14,3%, Англия - 11,9%, и Германия - 8,1%. Обичайно към половина от общия брой претенденти избират медицинските специалности в българските университети.

Медицинския университет във Варна обичайно е измежду водещите образователни заведения у нас. Модерните образователни бази за предклинична и клинична подготовка, високотехнологичното интерактивно образование и опциите за спорт, просвета и развлечения вършат университета притегателна за хиляди претенденти от целия свят. Голям акцент се слага върху нововъведенията и внедряването на осведомителните и информационните технологии в образователния развой.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР