Източник: МЗ Министерството на здравеопазването ще оттегли предложените промени в

...
Източник: МЗ Министерството на здравеопазването ще оттегли предложените промени в
Коментари Харесай

Оттеглят промените в ТЕЛК

Източник: Министерство на здравеопазването

Министерството на здравеопазването ще отдръпна препоръчаните промени в Наредбата за здравната експертиза и в Правилника за устройството и организацията на работа на органите на здравната експертиза и на районните картотеки на медицинските експертизи. Това стана ясно на ексклузивен брифинг на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и министъра на труда и обществената политика Бисер Петков.

Екипът на Кирил Ананиев ще предложения на среща представителите на организациите на хората с увреждания, с цел да обсъдят и се опитат да реализират единодушие по текстовете, свързани с здравната експертиза. „ Ще водим диалози с всички заинтригувани страни до реализиране на единодушие. Ще създадем промени единствено тогава, когато има цялостен консенсус сред всички “,

сподели министърът, който през вчерашния ден разиска измененията в здравната експертиза и с премиера Бойко Борисов.

Днес хората с увреждания излизат на митинг пред Министерски съвет. Общо 18 национално показани организации ще се съберат на жълтите павета в 11 часа, с цел да изискат обективна промяна. Те упорстват за нов обществен модел, който да ограничи корупционните практики, да усили контрола и да разпредели вярно обществения финансов запас. До момента няма информация за отсрочване на митинга.

„ Парите, които се отделят за хората с увреждания, няма да бъдат понижени. Нашата цел е да бъде понижен субективизмът при определянето на решенията на комисиите по ТЕЛК, да се усъвършенства контролът и да се облекчат процедурите в интерес на болните хора и на лекарите “, сподели Кирил Ананиев и посочи, че главната цел е гарантирането на правдивост и дейно разходване на средства в системата на здравната експертиза.

Свързани публикации.. Над 1 800 души в Пирогов по празниците 0 Майчин дом с безвъзмездни прегледи през април 0 Puls.bg награди най-хубавите АГ медицински експерти и заведения у нас за втора поредна година 0

„ Българският жител, българският пациент, няма да доплаща. Цените на медицинските произведения са избрани на база на цените, които се ползват в редица европейски страни, както и въз основата на към този момент извършени от лечебните заведения търгове за съответните произведения. Така че още в този момент желая да заявя, че изказванията, които чух, че пациентите ще доплащат в забележителен размер медицинските произведения, не дава отговор на истината “. Това съобщи здравният министър във връзка цените на медицинските произведения за болничната помощ.

Проектите за изменение на Наредбата за здравната експертиза и на Правилника за устройството и организацията на работа на органите на здравната експертиза и на районните картотеки на медицинските експертизи бяха оповестени за публично разискване при започване на април, като срокът за приемане на оферти и мнения по тях беше 30 дни.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР