Източник: Министерство на здравеопазването Новият Национален рамков договор вече е

...
Източник: Министерство на здравеопазването Новият Национален рамков договор вече е
Коментари Харесай

Подписаха Националния рамков договор

Източник: Министерство на здравеопазването

Новият Национален рамков контракт към този момент е реалност. Представителите на Български лекарски съюз, Български зъболекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса се събраха в Министерство на здравеопазването, с цел да положат подписите си върху документа.

„ Благодаря ви от името на българските пациенти, че през днешния ден положихте подписите си под два извънредно значими документа – Националния рамков контракт с Българския лекарски съюз и Националния рамков контракт с Българския зъболекарски съюз. Категорично декларирам, че тези рамкови контракти надграждат настоящите до в този момент и по качество, и по размери, и по типове услуги, като дават позитиви както за изпълнителите на медицинските действия, по този начин и за потребителите – българските пациенти. Новите рамкови контракти ще дадат съществено и позитивно отражение върху здравната система “. Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на подписването.

Националният рамков контракт за 2018 година обезпечава над 400 млн. лева спомагателни средства за здравния бранш. Постигнато е доста нарастване на близо половината клинични пътеки, като при някои пътеки нарастването е с над 450 лева От екипа на министъра оповестиха, че е реализиран задължението към регионалните и общинските лечебни заведения да бъде повишена цената на пътеките, по които те работят. Заложени са повече средства за предварителна защита, профилактика, долекуване, рехабилитация, както и за общопрактикуващите лекари.

По отношение на денталните грижи,

Националната здравноосигурителна каса ще покрива протезите на българите на възраст от 65 до 69-годишна възраст.

Източник: Министерство на здравеопазването

„ Очаквам тези контракти да внесат успокоение в системата, само че не би трябвало да се задоволяваме с това. Ние желаеме ефикасна здравна система, а с цел да бъде тя такава, би трябвало да се положат старания. Ето за какво основните думи на рамковите контракти за 2018 година са надзор и дисциплинираност “, разяснява още министърът.

Свързани публикации.. Лекарският съюз ще подпише Националния рамков контракт 0 Софийските джипита излизат на митинг 0 Липсва указател на хората с редки заболявания 0

По-рано министър-председателят Бойко Борисов организира среща с представителите на здравно министерство и съсловните организации. На нея те разискаха

нуждата от осъществяване на засилен надзор, непрекъснати инспекции и строга отчетност, за да се лимитират течовете в системата. По този метод няма да бъде позволено пациенти да бъдат ощетявани. Всички запаси би трябвало да отиват за здравните потребности на българските жители, изясни здравният министър.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР