Изтичат 24-те часа полицейски арест на бившия премиер Бойко Борисов.

...
Изтичат 24-те часа полицейски арест на бившия премиер Бойко Борисов.
Коментари Харесай

Изтичат 24-те часа полицейски арест на бившия премиер Бойко Борисов

Изтичат 24-те часа полицейски арест на някогашния министър председател Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ прекара нощта в полицията.

" В клетката на пейката - нито има легло, нито фотьойл - дървена пейка”, сподели юристът му Менко Менков, описвайки изискванията, при които е арестуван Борисов.

А пред постройката на националната полиция от рано сутринта имаше представители на партията.

" Това е началото на потъпкването на демокрацията на България”, пък счита Цвета Караянчева.

Задържани също бяха Владислав Горанов и персоналният пиар на Борисов - Севделина Арнаудова. На място дойде брачният партньор й Делян Димитров.

" Дойдоха в 8 и 30 до момента в който вечеряхме у дома с детето. Казаха, че са служители на реда. Представиха се и споделиха, че желаят да създадат обиск на къщата. Попитах ги имат ли заповед – не, нямали - необходимост било”, сподели Димитров и добави, че служителите на реда им споделили, че търсят документи, уличаващи Борисов, Горанов и Божков.

Делян Димитров разяснява и появилата се информация, че в гаража на къщата им е открит автомобил, благосъстоятелност на компанията, строила " Турски поток”.

" Този джип е на компания " Аркад”. Те ни дадоха техни коли на лизинг да ги употребяваме. Просто ги дадоха за прилагане и си имаме документи, всичко си имаме”, изясни мъжът на Арнаудова и описа, че служителите на реда са създали цялостен обиск на дома им. Иззеели командировъчни на брачната половинка му, телефони, таблет.

Обиск е бил изработен и в къщата на Бойко Борисов в Банкя, сподели още през вчерашния ден юристът му Менко Менков. Но оттова не било взето нищо.

Вчера от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че измежду арестуваните е и Менда Стоянова. Самата тя опроверга тази информация пред NOVA, а през днешния ден не отговори на позвъняванията ни. Междувременно Костадин Ангелов съобщи, че има информация от другари в полицията, съгласно която най-вероятно ще има нови арести.

" Казаха, че се приготвя интервенция, в която ще се употребява текст от правилника, в който Народното събрание сякаш не заседава, с цел да може ръководителят на Народното събрание да издаде решение за събаряне на имунитета на част от народните представители. Това, несъмнено, са някогашни министри от ГЕРБ”, съобщи някогашният здравен министър. Кои тъкмо – Ангелов не конкретизира.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР