За измамите на африканските играчи с възрастта и актовете им

...
За измамите на африканските играчи с възрастта и актовете им
Коментари Харесай

Куриоз в Румъния: Звезда на Динамо изпратил близнака си да играе вместо него

За измамите на африканските играчи с възрастта и актовете им за раждане във футбола се приказва от десетилетия, само че в Румъния се сблъскaха с проблем на напълно ново равнище, що се отнася до промяната на идентичността.

Тук към този момент не приказваме просто за замяна на акта за раждане и подмладяване с пет, от време на време и 10 години, а за футболист, който играе на терена вместо своя брат близнак.

Скандалът гръмна в Румъния, обиколи всички международни медии и изуми всички, даже и някои хора в гранда Динамо (Букурещ), тъй като точно за играч на закъсалия столичен отбор става въпрос.

При това не приказваме за незнаен състезател, а за пристигналия със статут на звезда Едгар Йе. Юноша на Барселона, който е играл в тимове като Лил, Фейенорд, Трабзонспор и Башакшехир, има мач с екипа на Португалия, а от предходната година съставлява родината си Гвинея-Бисау на интернационално равнище.

В Динамо се съмняват, че Едгар се е разменил със своя брат близнак Еделиньо, който също е футболист, само че на много по-ниско равнище в португалската трета дивизия.

Едгар Йе дойде през зимата и стана най-скъпоплатения състезател на отбора, получавайки 18 000 евро. Съотборниците му обаче незабавно забелязали, че чисто техническите му умения въобще не дават отговор на неговата визитка.

В това се увериха и почитателите на Динамо. Предполагаемият Едгар Йе изигра единствено пет мача, показа се на потресаващо равнище, а по-късно необичайно бе освободен.

Още подозрения идват от обстоятелството, че на самите договаряния Едгар Йе е приказвал британски, а дни по-късно, очевидно когато измамата става факт, играчът е знаел единствено и само португалски.

Самите играчи на Динамо посредством контакти с някогашни съотборници на Едгар Йе също научили, че той би трябвало да приказва испански и британски, само че трениращият с тях състезател не обелвал нито дума на нещо друго от майчиния си португалски език.

Смутените шефове на Динамо даже са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест, само че опасността от губене на точки е спряла хората в клуба.

Оказва се, че в случай че бъде потвърдена измамата, това се пояснява като футбoлист, играл мачове под непозната идентичност и Динамо може да загуби осемте точки, които завоюва с Едгар Йе в състава си.

За борещия се за оцеляване гранд това се оказало прекомерно висок риск, поради което случая е бил затрупан, до момента в който локален публицист не взема решение да опише за него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР