Изтича срокът на билкарите да се отчетат в РИОСВ-Враца, съобщават

...
Изтича срокът на билкарите да се отчетат в РИОСВ-Враца, съобщават
Коментари Харесай

Изтича срокът на билкарите да се отчетат в РИОСВ-Враца

Изтича срокът на билкарите да се отчетат в РИОСВ-Враца, оповестяват от екоинспекцията.
Във връзка с реализираната активност по изкупуване и/или първична обработка на билки според наредбите на Закона за лечебните растения, в период до 20 януари 2022г., физическитe и юридически лица с проведени билкозаготвителни пунктове на територията на региона, е належащо да показват в РИОСВ-Враца систематизирана информация за изкупените, обработените и осъществените през 2021г. количества билки, техния генезис по разрешително, както и складовите им наличия. Представянето на информацията може да се извърши посредством книжен притежател или по електронен път, като е належащо в справката да е ясно указано дали посочените количества билки са в свежо или в изсъхнало положение.
В случай, че пункта/склада не е правил активност през настоящата година, е належащо билкозаготвителят документално да уведоми РИОСВ-Враца в съответния законоустановен период.
Заявление за присъединяване в разпределението на количества билки под специфичен режим на запазване и прилагане според член 10 от Закона за лечебните растения (лечебна иглика, червен божур, лековит ранилист, зърнастец елшовиден, бял пелин, лазаркиня, бясно биле, решетка безстъблена, лютива тлъстига, бодил кисел, шапиче) през 2022г., както и информация за типа и количеството на употребените през 2021г. лечебни растения под специфичен режим, следва да бъдат подадени в период до 31.12.2021г. в РИОСВ-Враца.
При неспазване на периодите нарушителите подлежат на наказания, според наредбите на Закона за лечебните растения.
Образци на бланки на Справка за изкупени, осъществени и налични количества билки, както и Заявление за присъединяване в разпределението на билки, получавани от естествени залежи, под специфичен режим на запазване и прилагане, могат да бъдат открити на формалната интернет страница на РИОСВ-Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР