Израелският премиер Бенямин Нетаняху състави днес кризисно правителство, което ще

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху състави днес кризисно правителство, което ще
Коментари Харесай

Новият военновременен кабинет на Израел се зарече да изтрие "Хамас" от лицето на земята

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сформира през днешния ден спешно държавно управление, което ще управлява войната с " Хамас ", а неговият министър на защитата се зарече да изличи палестинската въоръжена формация " от лицето на земята " поради смъртоносното й нахлуване против Израел през уикенда, съобщи Ройтерс.
 
В общо изказване Нетаняху и някогашният министър на защитата и водач на центристката опозиционна партия Бени Ганц обявиха, че са се споразумели да образуват изключително държавно управление, включващо тях двамата и сегашния министър на защитата Йоав Галант.
 
По-късно Нетаняху сподели в телевизионно изказване, че те са загърбили различията си, " защото на карта е заложена ориста на страната ". " Сражаваме се с нечовечен зложелател, по-лош от ИДИЛ, сподели Нетаняху, застанал паралелно с Ганц и Галант, сравнявайки нападението на " Хамас " със зверските убийства, осъществени от групировката " Ислямска страна ".
 
" Ще изтрием това нещо, наречено " Хамас ", ИДИЛ-Газа, от лицето на земята. То ще престане да съществува ", съобщи Галант. Сега е време да се обединим и да победим, сподели някогашният министър Ганц.
 
" Има време за мир и време за война. Сега е време за война ", добави той. Докато води война с " Хамас " в Газа, спешното държавно управление няма да приема никакви несвързани с изключителните му функционалности политики или закони, акцентираха в общото си изказване Нетаняху и Ганц.
 
На този стадий не се чака лидерът на опозицията Яир Лапид да се причисли към изключителното държавно управление.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР