Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини унгарско-американския милиардер Джордж Сорос във

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини унгарско-американския милиардер Джордж Сорос във
Коментари Харесай

Нетаняху нападна Сорос, че стои зад протести в подкрепа на бежанци

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху упрекна унгарско-американския милиардер Джордж Сорос във финансиране на митингите против противоречивите проекти за депортиране на африкански бежанци, осведомят турски медии.

На среща с министри от ръководещата партия " Ликуд " Нетаняху разгласи, че Сорос финансира протестна акция против проект на Израел да депортира хиляди африкански бежанци.

Джордж Сорос финансира митингите. Обама депортира 2 милиона души и те нищо не споделиха , разясни министър председателят.

Според данни на Организация на обединените нации в Израел има към 40 000 бежанци, в това число 27 500 от Еритрея и 7 800 от Судан.

Сорос бързо отговори на обвиняванията на Нетаняху. Говорител на милиардера разгласи, че той не е финансирал митингите . Но съгласно представителя Сорос твърдо има вяра, че е неправилно да се експулсират бежанци в страни, където те могат да бъдат убити или преследвани.

Милиардерът постоянно е упрекван от десни и леви придвижвания в Централна и Източна Европа, Централна Азия и Кавказ, че се меси във вътрешните каузи посредством финансиране на неправителствени организации. Името на Сорос постоянно се цитира като движеща мощ зад " цветните революции " в Югославия, Грузия, Украйна и Киргизстан. Той също е подложен на непрекъснати офанзиви от премиера на Унгария Виктор Орбан, че се пробва да вкара милиони бежанци в Унгария и Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР